[實用文] 教您點先可以保障私隱、網絡安全 (簡易版)

1092 回覆
421 Like 23 Dislike
我意思係microsoft個hyper-V係win10 pro已經免費包埋,點解唔用佢
tui
你可以用,但免費嘅野永遠最貴
tui
本身有用uMatrix + uBlock Origin,前幾日先認識到uBlock Origin嘅advance mode,我就試下睇下取唔取代到uMatrix。
我係medium mode(即係block third-party script + frame),唔break page就冇事,一旦break page想resolve返就好唔方便(對比uMatrix)
都係用返uMatrix算
用埋noscript,可以防埋xss
佢係行到邊個位出事?
噉奇怪?你試下重down多次個iso,試多次,最好有圖

網絡白痴小薯仔睇完都唔多明 唔敢去馬
多謝分享
我用Tails既話(佢有uBlock Origin)我唔會用advanced mode,因為website detect度啲script display唔到,可能令你更易fingerprint
有咩可以幫到你?

唔駛驚會整爛啲嘢wor
btw提一提有自己刷rom嘅巴絲,有唔少rom佢哋並唔關注安全,而好多都係關注自由度,好多stock android有嘅安全功能都會取消咗,所以我寧願你用返stock android,都好過用一個唔安全嘅rom,LineageOS就係好例子,microG都唔應該用
詳細可以睇依道:
https://madaidans-insecurities.github.io/android.html
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞