[實用文] 教您點先可以保障私隱、網絡安全 (簡易版)

1092 回覆
421 Like 23 Dislike

大家早唞喇
hello 樓主
Pish
Hello
認真,唔好用GBoard,用返舊版Google 粵語輸入法好啲,我試過disable google 服務後用GBoard 會係咁prompt 話要Google 服務,用返Google 粵語輸入法就冇事

Mac Jyutping: https://openvanilla.org/
Android: rmb to disable the app "User Dictionary"
呢個app唔錯喎
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.milesleung.android.softKeyboard.mixedChineseKeyboard

舊係舊咗啲,但唔駛用 permissions咁滯,得一個(vibration)
聽日有新po

聽日有新po
請一路碌落去睇 睇埋其他人啲留言
如果有人整開文宣,請問您可唔可以幫手普及資安?如果有興趣,請留言,無限感激
巴打好勁
miles leung 由android 2.3 開始用,不過用過google 果個真係覺得佢唔就手,但佢有個好大嘅好處係佢比較慳ram,用落啲得2GB RAM 或以下嘅機會更好
推,保障自身安全!
巴打好勁,學到好多嘢
睇嚟要學多啲itt嘢喇
Push 之前用開yahoo 原來openvanilla opensource 即刻轉會
不過唔知佢會唔會更新番,如果可以將佢open source就最好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞