人血饅頭賣淘寶護膚品店主疑似許智峯議員助理

934 回覆
673 Like 65 Dislike
重問廠房係邊產地都唔回答AR
大把化學原材料都淘到, 咩vitamin, glycerol... 都係化妝品/護膚品既成份
驗眼?

依個護膚品牌子會唔會痴線咗啲
https://lih.kg/qGmRBAX
#288 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
那你錢呀!你老母
有錢我建國唔好?
人地係咁答
玩咁大?會唔會炒車

我都係跟車唔太貼
要屌既,知哂兩邊事先
之前食肆唔開夜晚cut咗好多pt同炒散
大把手足失業到而家都未搵得返工,靠賣野維生
你邊到樓下快餐店請人$50/hr?
介紹下俾手足返下工

你又唔知佢出貨量幾多
點解可以咁肯定1-2個人搞得惦
其實送貨影相都幾個人

原材料非香港製,但加工就香港
手工野多數都係咁
信就買,唔信就唔好買

如果個po所有野係寫懷疑其實冇問題
但冇試冇據唔好實牙實齒講到一定係人血啦
其實重點唔係interview 情況 或 手作品牌係咪可信

見到店主大大隻字仲轉埋紅色咁話間鋪只請手足, 好似真係有事唔駛怕, 手足有事靠佢照顧咁

但公司規模成疑, 前言不對後語, 估計品牌只有店主or 1, 2個part time 工作

咁店主口中既"手足" 即係自己?
上年發生咁多事, 唔知面皮要幾厚, 幾無廉恥先可以自稱手足等大家幫襯自己盤生意啦
係佢自己爆請緊十幾個手足
依個護膚品牌子會唔會痴線咗啲
https://lih.kg/2191598
其他產品呢
炒車咪炒車
樓主你係到踢爆黃店得唔得架?
-成份可唔可以寫得清楚啲
寫曬啦師兄,未寫既係手足嘅心血👻成分天然嘅嘢,有效成分唔需要多,越少對皮膚負擔越少

成份係手足人血你班黃絲唔好再問快D比錢我洗
要公開哂員工名單,話佢地班人先安樂丫嘛

自由市場:岩就買,唔岩就下一間
咪癲啦,等個50開飯咩
你一定冇整過番梘,十個人都講得出
整完設景影相一個人都搞得掂
你廢柴黎?做咁少野都要十個人?
樓主已經比人屌緊啦
黃就大曬
仲有針對佢個澄清有啲位睇到唔舒服

搽上塊面嘅嘢唔可以立亂黎,我哋都明白。坊間好多手工皂,你唔會問佢地產地,唔會問有冇Lab?當然長遠,我們也希望能夠有自己的生產線,提升整體規格,但哪有錢,你老母?我有錢我仲整護理產品,我買個島叫曬啲手足過去建國啦屌!仲同你班連登仔嘈,我買起個L’Oréal 集團,請曬手足好唔好?你又覺得啲手足憑乜野入到去依啲集團做technician 啊?

我想問乜叫憑乜野呢句係乜意思?
姐係你覺得佢地冇能力?
再講問你產房就講到有錢點點點
其實好簡單 有就有 冇就冇
冇話要公開名單
大把ig shop一腳踢啦,十個人
咪下下拎支黃旗就叫人課金啦 係屋企撈下野搞就品牌跑唔出就借請手足 同你買280支 迷你花水
On9
追擊到智勇退黨好無
仲有無D玩得更大既方法?
Cls,咪吹到咁大好冇
追擊到世界未日好冇
你提到果d 食人血饅頭既我都係好不齒

呢段時間發生既事, 到今日每日見到各個court 上庭既手足, 每一單咬出黎都有血有淚

唔識店主,不過相信佢係同路人, 但背負咁多事之後利用大家對運動既悔疚去經營私利, sorry, 接受唔到
冇人叫公開名單
只係想交代點樣長遠有效咁幫到人
你有無咩建議?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞