人血饅頭賣淘寶護膚品店主疑似許智峯議員助理

934 回覆
673 Like 65 Dislike
詳見#415
我諗佢係見自己助理開黃店先撐 但宜家品質 來貨 同實際上幫咗幾多手足都成疑
睇吓幾大品牌啦,真心一啲跨國品牌一定有做QC,QC都分好多種㗎嘛,有啲可能係原材料開始就做,咁就變相唔會係呢間品牌去做囉,品牌可能會問返佢哋攞報告。
去到個品牌自己嘅包裝廠房又有另外嘅QC去做,大品牌一定係比較多資源去做呢啲嘢。
動物測試呢啲嘢都係睇唔同牌子,都係果句有好多都係喺原材料嗰間廠去做,又或者外判出去俾人做,但以我所知而家好多歐洲國家都已經禁止左做呢樣野。

都係果句我純粹想同大家講唔係個個品牌都會有lab尤其是呢啲咁樣嘅自家牌子,有時候你哋見到美容院品牌嘅護膚品或者一啲網店好Hit唔知邊度嘅牌子,其實都可能只不過係香港某間美容產品批發公司去搵一啲廠房整出嚟嘅嘢。

親眼見過一間細公司喺自己工廠大廈搵兩個阿姐入樽,嗰啲咁嘅產品就比好多網店同埋美容院力推,背後仲要寫係歐洲某個國家生產。
係啊,所以嗰個咩atrz skin同ding ding個skincare都大把人狙擊。根本小本經營就唔應該出護膚品。而家唔食件蛋糕之後痾咁簡單,爛面真係可大可小。
啱啱見到店主開咗新post回應,即係會死撐做落去 大家可以去睇吓:
有關glorie ig shop澄清回應
https://lih.kg/2194780
佢真係好難頂

出post 果日條街拉左三百人, 佢自己就學人講手足, 做打手賣廣告

然後每一個人質疑都避重就輕

而家仲要將自己牌子同和勇不分掛勾, 屌佢老母啦!

學左林奠咁, 質疑佢就係鬥黃, 就係拖垮成個運動

每一個澄清既point 都拉晒全香港最心痛既事去墊高自己!!!
真呀好賤
希望各位幫忙繼續狙擊
有必要可以開過個新post換個好d嘅標題同改一改令人誤會嘅內容
我呢排唔得閒,靠你地啦
咁柒
快d喺佢新post話俾人知佢用嚟所謂澄清嘅嘢都係俾店主放咗幾年,而家清倉用㗎咋
好, 等我整理一下出

老實, 如果佢humble d, 話希望大家focus 返係幫助因運動而影響既同路人

提下大家只有一個敵人 唔好再因為自己一個post 傷左和氣, 我一定收皮尤件事沉底

佢真係反社會到將自己同個黃字綑綁就真係食屎啦!
認同呀,最嬲佢成日回應時扯曬其他人落水
為自己套個光環

加油絲打,唔該曬
我都識一個人扮黃開食店,大把黃店都係扮黃,根本清唔哂,留返d口水去幫襯自己認為係黃既算。
了解左咩事先ok?
佢應該係朋友之間籌旗,借黎影相
晨早一推
早晨

勁力一推
人地要單,佢就拎d垃圾比人
咁叫回覆賣黃賣到咁
交收洗鬼5個鐘

1-2個鐘搞掂啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞