[I/A] Dissidia Final Fantasy Opera Omnia [5] 蒂娜是最好的起手角

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
開服時玩左陣
最後回歸左
只係抽到暗雲bt
係咪直衝主線
之後抽蝴蝶結bt?

本身想抽克勞德bt
因為最愛佢 但睇wiki話佢好一般
依家最新既武器仲有LD, FR武。基本上儲埋升爆先叫完全體

大概玩法我可以參考返PIN文,都冇乜點變

同埋暗雲係一個好好用既角色,個人建議要抽爆佢
自從出左FR同90覺90LV之後,之前唔識打、打唔贏既200LV基本上無腦咁打

現加暗雲都好似有FR同LD(?)
我都唔太確實係唔係
但之後可以裝多個武器?
武器只能裝一個,而每件武器都有唔同技……所以想角色有齊d技,就要升爆武器去「學技能」(將技能Passive化)

PIN提及過:
武器、防具都有專用、強弱之分,而當中都有佢地自己既被動skills可學。你大概當CP值越高越勁吧……但最重點係,你要限界突破3次再升爆Lv先可以學到招技,所以唔好亂咁掉d 5星 or 以上既武裝

喺你個case黎講,照將圖睇你應該已經抽齊晒BT (第一行左一)、FR (第一行中間)、LD (第二行中間)、EX (第二行右邊)

接住落黎你就係儲資源升爆佢地,大概喺以下個page強化或限界突破。Game系統會話你知用d咩資源限界突破 & 升level,所以唔太多解釋

當你終於升爆晒,你件武器既背景會改變,同埋你睇武器details會見到個「濟」字。咁恭喜你,成功完全升爆一件武器

thank巴打
即係唔同角色可以學到其他武器d技?
有冇咩方法易d攞到本bt真化書?
你可以當每個角色有佢地各自既專屬武器,多一種類既專屬武器就多一招專屬技能

但每個角色只會學到佢自己d技能,即係克勞德可以透過佢既LD武器學到破晄擊,但佢絕對唔會學到暗雲d波動砲

BT真化書好似冇易既方法拎…一係等event送,一係就要打200Lv慢慢儲
要快就課金當然唔建議咁做
好啦
多謝講解
我再推下主線先
現加先打到第3章 進度好慢
31號有3bt 池(tina,ramza,ace)(3bt 3ld 1fr ),抵屌
Tina 出fr + 手術上修
新手值得儲石抽?
3bt 池點都抵抽過1bt 池,而且我睇好天娜再次起飛
81覺醒後最大粒石要打咩先有
定要活動點數換?
點數換或者係D任務獎勵黎
我現加先知原來打hard就自己解埋normal
之前我重先打normal再打hard
露娜二技係15隻濕婆
有陣時d怪有盾點搞
打紅毛仔個故事關 打到最後2隻鐵鳥
去到最後20%血
2隻一齊上盾
打左好多下都破唔到盾被屈死
研究咗一段時間,終於搵到你講嗰兩隻雀,應該係lv120會出BRV罩嗰兩隻?

唔夠打就試下call frd,借人地d完全體角色暴力壓過關。又或者打其他關練下角色level / 升下板面stat先再挑戰過……

至於邊到可以提升角色板面stat,都係睇pin喇
聽講31號先會出共鬥
岩岩先開始打召喚獸
成30,40體一次
得雞碎咁多pt 有排練

15女主值得抽?
等都係等tina?
係 有神龍級共鬥
你陣容齊唔齊
唔齊就抽王女,話晒99分,輔助角,恩惠半個月
我得隻暗雲係80覺80lv
起碼叫做齊BT LD EX
其他都冇咩角
值,WIKI綜合第2
岩岩用30卷抽
抽到15女主FR LD EX
追唔追BT
bt你可以等之後既pool既免費抽先。bt角嗰半個月既所有pool都有佢把bt武抽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞