[I/A] Dissidia Final Fantasy Opera Omnia [5] 蒂娜是最好的起手角

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
我放棄治療了,用BT幣換Makina過關算
希望唔會投資錯誤……
小弟新入坑,請教各位有邊幾隻係要必練/優先升?

我目前升得最多都係得Terra,Yang

Terra 有BT 同Ex 武(其他武器之前唔識玩,見抽中BT 武就賣哂)。防具就差最後嗰件衫(暫時唔夠勁打唔到章去換),其他防具就升滿

Yang 就齊武器(最近抽齊),同樣都係差最後防具。

其餘有升但唔齊武/防具就Yuffie、洋蔥、Ligjtninhlg、Cloud、Desch

我係咪應該盡快衝哂啲故事、lost memory 、同幻獸關卡先?

你可以睇下pin,我半年前所講既野。
到今時今日都仲算適用,冇BT,都一定要抽中LD武

Terra (日服叫tina) 精粹在於佢招LD,技能效果可以連續5 turn出技。冇LD就實力大打節扣……

個人認為:Yang其實唔算好勁,佢LD技既追擊唔係現今既主流打法,要配d識玩連續turn既角色(e.g. Terra, Lightning)先發揮到實力

另外,Yuffie、洋蔥、Lightning、Desch 都好好用。如果有LD武的話,就更值得投資 Cloud就…只能說等機會再Buff喇

巴打現階段你打住不同關卡,儲多d鑽石先。等某d勁角色復刻 / Buff,你先再all-in都唔遲。

唔知邊隻角色好用就直接上黎問吧,應該好多巴打答到你
謝巴打
我記錯,我Terra 係有佢burst 同LD 武(粉紅色水晶嗰把),我出到佢有連續5 turns 嘅技,咁其實佢其他武需唔需要儲章換哂再limit break? 定還是分別唔大?集中升哂幻獸board 啲能力先?

我打近日活動啲Lv200 關卡完全打唔入(其他關用Terra 加Yang 駁招都算打到)...係咪要有排升先過得哂啲活動關?
正如個pin所講講:你要限界突破3次再升爆Lv先可以學到招技……所以唔理咩專屬武、EX武、LD武、BT武…抽中第一時間升佢就最實際!分別可以好大好大

幻獸board可以提升角色既板面stat,所以都好重要

如果我冇估錯,巴打應該玩緊國際服,現階段應該未有「Burst+技」?
因此你依個stage Lv200相對好考點砌隊打。假若角色唔夠多元化、砌唔到其他類型既隊的話,勸你都係唔好勉強住先

順帶一提:Terra + Yang既隊曾幾何時都幾主流,詳情你可以youtube search下「ティナ・ヤン」自己參考下
你唔夠大力應該係你冇輔助角
遲啲賭徒係必抽
各位巴打 陸行鳥任務入面要指定角色過lufenia

洗唔洗跟足第二張圖條隊去打?

果四隻係noel,莎拉,cid,洋蔥
可以分開打既
例如我火神幻lu打左兩次先塞曬三個格
塞曬邊三個格?

呢三個
依家有六隻人可以升90
用佢地打lu可以拎到換UT武既素材
依家有格仔既關有楊女lu,火神lu,queen lu(總共9格)
隊伍就自己配
可以一帶二,二帶一或者一次過一隊塞三隻去打都得
重覆打都無問題
更正一下,唔止咁少關但楊女活動仲有幾日就完
塞左佢果幾格著數d
難題來了

帶住做任務隻唔完美角色

要出咩角色先carry過關?

巴打有冇推介
唔知你有咩角色,有d難答
Queen lu算近來最易,基本上唔難過
火神lu就帶隻坦會易d(snow,auron,basch我都見有人用)
巴打

你貼你隊過關隊出來

天球和裝備和技能盡量提供

睇吓我跟唔跟到

火神lu我用左呢兩隊
但其他組合都ok
可以上網睇下
其實諗落佢依家限人過LU 唔駛LU+,都算易
Boss血少靠自己同fd BT火力都可以壓制
二帶一/一帶二都輕鬆
係呀,我係玩國際服,暫時未見佢有burst+ 技
我暫時都係主力清哂啲普通關算
請教巴打賭徒即係邊隻?
仲有邊幾隻輔助角係必抽?暫時儲咗廿萬石,但啲角唔係好識,冇亂抽
約兩個月後有一池 3bt ,所以之後的bt 可不抽
賭徒setzer,一線輔助角
白魔palom,一線輔助角加補師
Tifa,打手
但都好似要過多一個半月,以上根據日版
今日出FF12RW新角
究竟幾時先肯出Rikku
我都想佢快d出Rikku
等左幾年都唔肯出
營運不斷出7代4代零式
零班人多
7代夠出名
不過佢要拖長嚟出,角就得咁多
太快出晒驚keep唔到人氣掛
(不過本身都冇乜人氣)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞