[I/A] Dissidia Final Fantasy Opera Omnia [5] 蒂娜是最好的起手角

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
LM
最近啲200lv好似易打咗,定啲角色勁得濟
角色勁左
LM
做乜白貓個池又出返黎
lm等聽日抽莫古
Perfect唔到機械章魚
最後20%血係唔係完全唔會減防?定係放完all之後冷靜返就會降防?
海鮮網雷姐同TINA都10位外
新入坑想問下武器問題,雷姐把BT武器多左把係咪冇用?
以現今環境黎講Cloud同Squall把LD武器仲有冇需要突破?
多出嘅BT暫時冇用,賣咗拎5粒BT石係正常處理
突滿LD = 多一招0 CP嘅技,對角色好重要,一定要突滿
LD技重要性大過bt好多
咁即係有突滿LD武器的話有BT武器都唔會用?
唔係,呢隻驚既生態係武器要突滿,無突滿=廢
至於裝邊把武器係睇CP值,BT>真滿EX>LD
CP值會影響隻角裝幾多技,所以有BT既都要裝BT,如果唔係D CP會唔夠用
武器突滿學完技,招技係會永久入咗角色裝備欄度,就算賣咗把武器都會係度,只要係角色入面揀返招技就用得

所以裝武器一定係裝最高cp個把,有bt就bt,冇bt就ex, 其他武器(15,35cp個兩把同ld)突完攞咗招技可以賣咗佢

不過bt其實唔係必要,因為一場只可以出一次技,我抽野通常抽齊15,35,ex同ld就算,bt有就有冇就冇,格硬抽只會損手爛腳
月費撚表示
抽到新LD就收手
on9 se, 出完迫人抽點知唔撚記得FF7呢隻角
https://www.youtube.com/watch?v=0uZql1mdrvw
上到一個Debuff 扣500000血?
點解一定要Yuffie?
明了
係就要嗱嗱聲打
個boss唔防臭buff, 尤菲dom番個扣血臭鳩比佢食
有小公完全體就做到
特登㗎吓話
平時都記得防返自己啲debuff
偏偏今次冇

Done
冇抽莫古 下次活動見
咁如果我已經有LD武15,35,EX洗唔洗突滿佢?
因為我岩岩賣晒CP15武器...
所有原生五星以上都應該突滿哂佢
新手資源唔夠的話,你都可以貼上來等大家睇下邊隻可以升咗先嘅
我岩岩雷姐把LD武突左一咪應該學左招Passive絕影咩咩,但係去裝備Passive果到又唔見有,係咪睇唔到?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞