[I/A] Dissidia Final Fantasy Opera Omnia [5] 蒂娜是最好的起手角

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
真心唔換BT武,玩10次都遇唔到1次 ギルガメッシュ
換左就一場遇到2次
就算洗到有 bt 既路人共戰鬥都未必遇到基加
感覺好差
終於農完基加幣,要農分數
刷500個幣但係出現率咁低,打贏一次仲要得10個
有待改善
冇BT = 唔使刷
當你協力3把BT,一場遇3次,用埋3倍道具就刷到90個幣一場
但冇BT可能會比人踢
鼓勵人不斷彈出彈入洗路人 難怪萬人齊屌
竟然試過一場3隻
利申冇BT嘅賤種蟻民
似乎seifer 廢掉了
請問各位大佬,如果新手岩岩開始玩國際服,應該點做先可以盡快追到進度打最新活動王?我依家打活動關(個樣好似忍者, FF0 嗰活動),LV100就卡死(我用CLOUD, 光戰, FFVIII 男主)
睇日本ALTEM WIKI評價今期隻KUJA 好似唔錯,但抽完出嚟(冇LD BT)同FFVIII男主差唔多
我知有隻好既SUPPORT好重要,但國際服UP既又好似冇咩好用既SUPPORT角...

希望有心人可以指點吓方向
口罩教官值得抽,搭王子有奇效,就算好友都得
Kuja 冇bt冇乜問題,但冇ld就勁廢,日後會上修,但仍不夠90分(見攻略網)
今次斷章恩惠角咁勁又光戰又Cecil
係咪即係叫人唔使抽Seifer
依到好似大部分人都係玩日服。
日服大概早過國際服1年開?所以d活動進度都大大不同

今時今日開坑玩首刷既話,個人覺得冇BT都好,最緊要有LD。(其中部分角色既LD絕對有助你前期打天下(eg:雷姐LD單挑專用;FFVIII男主LD打雜魚用;Kuja LD打召喚獸專用)

上面提過既召喚獸,升到佢地20lv後就會有d挑戰關。打贏挑戰關會賺到d point可以幫你d角色提升板面stat。但前後10隻召喚獸,100多個角色……應該夠你打到2046

另外,成武器、防具都有專用、強弱之分,而當中都有佢地自己既被動skills可學。你大概當CP值越高越勁吧……但最重點係,你要限界突破3次再升爆Lv先可以學到招技,所以唔好亂咁掉d 5星 or 以上既武裝

當你以上既東西學有所成,你應該夠打150Lv既關,而且唔多需要再用support。 除非你想挑戰200Lv既關
堆恩惠咁勁
真係一粒石都唔想用來俾中二病
風神雷神都好用過佢,好慘
一定唔會抽,留石
今次有頭巾+雷爾,瘋狂吹飛輕鬆過200
我又用Tina同楊搭隻加蘭德過咗
冇抽到楊睇youtube D片都幾勁
話說搭加蘭德幾有用
可以追擊擊退
又係對面未郁到就完場
其實駛唔駛換加蘭德BT
好友個隻有is ok
冇錯見要擊退先醒起放佢出嚟抖氣
BT buff嚟講佢同巴茲增傷首選
多謝2位巴打既意見,依家努力刷石抽LD,就快保底換到
百六卷抽中中二病+寡婦
聽日有3bt 池,光戰 聖賽 錫非,我只缺其中兩把bt唔知抽唔抽好
再黎緊好似有雙子姐ld
希望免費中鍚菲
Sephiroth 手術
駛唔駛抽番隻光戰傍身
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞