[I/A] Dissidia Final Fantasy Opera Omnia [5] 蒂娜是最好的起手角

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
我估佢遲啲會封殺連續行動
我連佢ld都冇,今次仲唔抽爆?
堤達射嘢大大力
我只有阿龍升滿fr,帶佢出場已經快過敵人儲氣
然後call 大公好友,完
隻game係咪冇中文

國際版英文
日版日文
奧丁LV 200唔識打,我用龍騎+新BT角+佩恩打,巴哈就話要用強制BREAK既C技去解鬥氣,90%嗰下既鬥氣解到,但未打到80%就突然比佢3連HIT全滅,可以點破解呢下?
新BT角招2技、LD技都好似可以強制break??
我用佢配パイン、ルード打,44turn過
盾角,亞隆嗰啲反擊埋仲好
如果要全恩惠角過埋mission就帶call機
一係盾類光戰,一係freeze類零cater之類
大公FR+ selphie真係屈機到
奧丁全部都係物理攻擊
用7代 reno call技電佢一下,佢每次攻擊都會後退兩格
破佢連續行動
其實大公FR + FF0 マキナ(雷音寺call技)都好屈、而且個傷害簡直智障
https://youtu.be/ilix6syEBGs?t=269

大公、マキナ一開場就出BT技,之後用パンネロ或其他support推FR bar。到差唔多滿時轉龍騎BT 同埋飛天、大公回合就出FR,最後到マキナ回合先用雷音寺call技提供擊飛,之後就可以用BURST+強姦完場

最近d SHINRYU都係用依個組合 & 套路輕鬆過
依家變咗有啲角嘅功能淨係儲bar真係好on9
我都係用呢隊過,始終資源唔夠
啲神龍關不如改名叫沙包關算啦
除咗第一次浮游眼要對付血毒之外
其他啲都係fr火力測試
冇count珠阻住變一隊通殺
70%就可以直接fr完場
Boss換邊隻其實冇分別
送12粒高級突破石
皇恩浩蕩

等下晝抽爆貓蘿
我諗緊拎唔拎黎突爆大公把FR....但我又無馬中國既BT,就算有都仲要真化+3突先得
我冇馬中國bt都突爆左大公fr
好使好用
又黎另類讀心,中四把FR都唔中一把BT
不過感覺貓蘿既FR真心幾抵抽,自從出咗LD技就變咗做「攻擊向Support」
井晒fr bt
今次要bt mode 內打出一億傷害先有可能過關
好彩有抽齊貓蘿
抽極都唔出BT

呢3個月出既BT一把都沒
最後一抽先出,好彩
貓籮真係幾抵屌
裝聖騎/クルル天珠再掟變化技輸出比得上tidus
一技可以快叉fr
Bt buff唔錯,做人柱都ok
幾萬能
今次咁易打?
回血狀態推一推就解除左
Btw 免費抽中暗雲新武,擺住先…
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞