!正式宣報邊個仲買2k21嘅都係傻仔!

293 回覆
301 Like 5 Dislike
由2k15買到而家 一年比一年失望
真係諗過轉買nba live但對家gameplay真係仲差 不過起碼新鮮過2k
好想同大家呻下 圍下爐

要數有乜差可以數一世 我淨係講我覺得嚴重嘅野

1. My career 0創意
2k20同2k21嘅my career係一撚啲分別都冇。個人最享受砌唔同嘅模組玩唔同風格嘅my player,點知成個整人過程完封不動
直接copy and paste左落2k21,係一撚模一樣,個介面連顏色都唔變係乜野事,懶撚到仆街。故事我都算可以唔睇,但頂你我點解要買一隻新嘅2k20。

2. 2k server連線差到仆街
運動競技遊戲最大要素係上網同人挑機,但2k真係不了玩一場我已經爆血管call得白車。小弟ps4插lan線所以連線game(fifa, fall guys, battlefield) lag都唔會lag。我屌你老母一隻射波要捉時間嘅game永遠有delay,有人話你唔睇條shooting bar會好啲,但我屌你扭波都有delay,插完個花條友撞左落個防守者到先出到個animation,艾榮都甩波啦屌。我玩2k?2k個server玩9我就有份,講起都燥底。

3. My team完全唔撚平衡
如果你冇玩過其他類似嘅遊戲模式,你會覺得好正常好好玩。但玩過其他(fifa ut)你就知my team好撚大問題。先唔講錯位球員係一個大bug,lebron字母哥打pg,你用99 curry都冇用佢一野撞開你花都唔洗插,你已經輸左場波。呢隻根本係課金game,卡越出越勁,去到7/8月就黎換新版就出一堆屈機卡全部數值99,shaq都射到三分跑得快過overall 90嘅pg。你以前玩落課落嘅卡全部變哂垃圾,上網打排位對面正選5張99屈機卡,打足4節都勁過你。fut好在你啲一開始出嘅金卡已經上到場,你個人勁嘅金卡都可以贏課金squad。2k你諗都唔好諗呀,仲要有delay呀屌你老母!

一路打一路燥緊 大把野未屌完
巴打都分享下你嘅勞氣經歷
PS4/PC就一定唔買
PS5版幾有誠意
動作流暢
係game speed慢左D
ps5始終未出gameplay 要再留意下
但亞洲server冇得救
出左條NCAA 版
youtube自己SEARCH
ON9 假架
拉大隊演NBA live
但根據PS4經驗係亞洲ser都唔會有
由2k10到2k20都係一出就買
但自從改咗個拍波系統之後開始覺得唔好玩
本身玩開單機所以佢server柒都無咩所謂
但係連本身gameplay都係越整越差
D電腦ai都係無戰術可言
都係玩返2k18算
Fifa咪又一堆99卡
Fifa仲撚衰啦屌
你玩過2k未架ching
Fifa啲bug都可以笑下 2k啲bug弱智到你唔想玩
啲charging bug,空哂上籃lag到變急停跳投炒粉,球員7呎爆唔到籃

根本兩個世界
Fifa好玩十萬倍 籃迷變足迷
Fifa一堆99 最多俾人屈速不過都合理地屈

2k嘅99卡係連唔識射三分都屈過普通三分射手射三分 中鋒7呎死肥仔跑得快過保特

即係好似fifa入面美斯一個可以撞過哂金拉莫斯 雲廸克仲要頂波頂贏哂 你o唔ok先
FIFA都叫有PES鬥下,有競爭先有進步(雖則兩隻都好似鬥垃圾咁)
但2K一支獨大出埋D狗屎垃圾都有人埋單,班人COPY&PASTE
玩家又COPY&PLAY
2k mc 越黎越廢 入波又冇升分 次次靠搶板助攻加分 前幾代正好多
不過都係買kobe 版紀念吓 以前pc時代2k10玩起
兩隻都集集有玩

一樣係係垃圾貨金game
比乜鳩丫
我都係, 明知佢係抽KOBE水都忍唔住買
不過買KOBE版送PS5 VERSION, 搏下佢PS5版整得唔錯
舊年MC改埋淨打單機好多野你解鎖唔到
逼人玩ONLINE, 但個server又7
遊玩性都可以比較下掛 同樣運動競技類
唔課有唔課玩姐 fifa online一定順過2k

2k遊戲難度越高只係鬥捉射波時間準同nerf自隊友 ai就點都入
Fifa ai真係有戰術 唔係nerf自己個龍 buff人地個龍射唔入

根本兩種遊戲體驗 咁都冇得比
2K20?
出GAME個日已經見到二手貨架見到呢隻碟啦
你就知有幾垃圾
mc多左4個pie chart就當新game賣
最撚介意真係佢個server,永遠有delay,唔好講射波,行步路都可以有delay你話死唔死,射波更加要玩家自己預判,到底係我玩隻game定隻game玩我?

從未見過ps plus免費game係2k就知
係朋友
完全明白玩到有幾燥
多謝EA搞到變買卡遊戲囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞