[本地足球] 2016/17 港超、亞冠及港隊討論 (76)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
講打氣大部分國家都係球會勁過國家隊,係香港先相反
我都有投高美斯,
但辛祖領先成百票
我都有投高美斯,
但辛祖領先成百票

凍過水

人地一個城市一支球隊
香港一個城市咁多球隊
點比
唉屌諗番起琴晚比理痕大狗恰到上身口都係得十幾條友還擊真係心酸
主人家就闊佬懶理

仲有隊波實力唔好都算
連班打氣球迷 marketing 高層都成舊屎咁 真係出黎獻醜
南華和恆大,東方輸六球
追唔切post

我有投你票架,禮拜日射爆東方ok?

多謝支持ok

識投一定垃王高美斯一齊投
兩個carry成隊
btw我過左150票多謝大家支持
東方體育會副會長鍾乃雄表示,希望來季保留大部份班底、包括外援陣容來爭ABL衞冕,但也有計畫增兵的可能。

繼續玩玩具

足球部呢?

hea搞算9數啦
最好連亞冠外資格賽都放棄埋
反正都係出咁多人工,下季用謝敏榮,亨利,何國泉等等囉
集中資源比傑志/另一隊亞冠代表好啦

鍾乃雄連東方打亞冠都唔比錢增兵,
放哂d錢係亞洲二三流嘅ABL, on99
no offence,唔好話cba,連半職嘅SBL水平都高過ABL唔少
我d台灣frd話嘅,ABL係台灣完全唔入流

台灣隊打ABL隊代表唔係打緊佢地個半職聯賽, 只係搵班老甲去湊數

打一流冇得爭盃俾咁多錢做乜?
梗係投資三四流爭飛機盃
ABL 冠軍可以申請打 FIBA Asia 球會錦標賽
你估東方會唔會派隊去俾人屈機?

true,ABL 冠軍可以俾鍾乃雄打飛機

我終於明白點解不惜代價耆英盃都要過關, 因為佢地目標真係執飛機盃, 亞冠wfc, 好在飛馬頂撚死佢地

執飛機盃,
亞冠wfc
狗志,鍾乃雄食屎

人地死敵之間水溝油 見到都想開拖重邊會齊心打氣

人地一個城市一支球隊
香港一個城市咁多球隊
點比

係得區隊先有少少歸屬感
南華和恆大,東方輸六球

熱身賽
陳7都同黃博文叉頸,好大火藥味
如果傑志下年踢到亞冠的話, 咁多位手足入場睇波坐近d打氣團打下底先
唔想見到出年見到打氣團同今年一鳩樣

傑志點同東方,上次對越南幾熱血

踢得柒懶緊張咁先熱血咋屌

都係,不過想講好多睇開香港波既球迷都唔想幫東方出聲打氣

所以咪嗌we are Hong Kong都唔嗌we are 東方

東方衰衰地都係香港代表, 所以黎緊最後一場作客川崎都係嗌We are Hong Kong含淚撐埋佢算
但對住我川二萬球迷真心淆

人地上次咁少人,d聲都大到咁,20000人真係唔敢想像

日本球迷一直都 wfc 亞冠 ,特別係分組賽,好少人睇

可能好似水原球迷咁, 100%既波, 唔係死忠連入場都廢撚事,
留錢睇j league好過

有d人係買左季票ga ma....有咩理由小人到咁

入場睇波唔駛時間ar?
人地冇香港球迷咁幸福可以半個鐘至粒半鐘內去到任何一個球場睇波

人地一個城市一支球隊
香港一個城市咁多球隊
點比

係得區隊先有少少歸屬感

所以香港應該得港隊搞得起

人地一個城市一支球隊
香港一個城市咁多球隊
點比

係得區隊先有少少歸屬感

今年幾隊區隊其實都已經搞得好好

人地一個城市一支球隊
香港一個城市咁多球隊
點比

係得區隊先有少少歸屬感

今年幾隊區隊其實都已經搞得好好

元朗南區
我都有投高美斯,
但辛祖領先成百票

凍過水

入到醉雞十一人都好開始嚟嘅

人地一個城市一支球隊
香港一個城市咁多球隊
點比

係得區隊先有少少歸屬感

香港每間球會打外隊都應該當香港隊咁宣傳
不用分那麼細
出到去大家都係香港隊
越南個場三千幾人仲勁過尋日東方
平時睇香港波互屌機會已經細,結果尋晚黎真章比大家用廣東話互屌就輸哂
如果場場港超都可以尋晚咁主客分明就好
東方體育會副會長鍾乃雄表示,希望來季保留大部份班底、包括外援陣容來爭ABL衞冕,但也有計畫增兵的可能。

繼續玩玩具

足球部呢?

hea搞算9數啦

no offence,唔好話cba,連半職嘅SBL水平都高過ABL唔少

台灣隊打ABL隊代表唔係打緊佢地個半職聯賽, 只係搵班老甲去湊數

梗係投資三四流爭飛機盃

我終於明白點解不惜代價耆英盃都要過關, 因為佢地目標真係執飛機盃, 亞冠wfc, 好在飛馬頂撚死佢地

執飛機盃,
亞冠wfc
狗志,鍾乃雄食屎

好彩對完傑志先對我川,如果唔係分分鐘玩留力得十五死士去川崎
我都有投高美斯,
但辛祖領先成百票

凍過水

入到醉雞十一人都好開始嚟嘅

yes
btw雷動計畫失敗
顏卓彬 500票
卓耀國293 票,劉學銘 322 票,徐宏傑 129 票
謝朗軒 108 票,請投佢地支持下香港未來希望,
佢地今季表現好又努力

繼續玩玩具

足球部呢?

hea搞算9數啦

梗係投資三四流爭飛機盃

執飛機盃,
亞冠wfc
狗志,鍾乃雄食屎

係都唔出奇, 可能要留力打足總盃決賽同亞冠資格賽
局已出仲要出主力, 不了

繼續玩玩具

足球部呢?

hea搞算9數啦

梗係投資三四流爭飛機盃

執飛機盃,
亞冠wfc
狗志,鍾乃雄食屎

true
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞