[本地足球] 2016/17 港超、亞冠及港隊討論 (76)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike

港超8隊 打4循環28場波 少d閪隊閪波聯賽又多d場數 失分空間又多左 比d機會青訓

聯賽 28場波
菁英杯分兩組 4出2>4強>決賽 3~5場波
銀牌 8強>4強>决賽 1~3場波
足總杯 8強>4強>决賽 1~3場波
total 33~39場波

唯一就係會好多相同對決 最多7次

比d機會青訓,菁英杯強制兩個u22正選la
依家老人杯,on 99
或者用兩個u22正選可以用四個外援
唔用u22正選只可以用兩個外援
http://m.weibo.cn/1879908087/4100533054678268
原來琴晚係呢條死肥佬打鼓

有冇食飯?
三千蚊拎咗去叫雞冇力?

呢條友之前好似南迷黎?

係呀,
btw南華王晶篇野講冇得打鼓然後走撚左去其實係咪講緊佢

南華王晶其實係咪就係屠房老細

未撚食飯呀 打鼓打得咁撚細力

港超8隊 打4循環28場波 少d閪隊閪波聯賽又多d場數 失分空間又多左 比d機會青訓

聯賽 28場波

依家老人杯,on 99

http://m.weibo.cn/1879908087/4100533054678268

有冇食飯?
三千蚊拎咗去叫雞冇力?

東方係咪無錢買鼓

搵我老母去打都打得大聲過佢啦
條肥西係咪打得飛機多冇力

琴晚張莫斯撞完牛榮俾界限街重點招呼,之後佢傳中令米曹老烏,佢轉身挑界限街,但得果一秒都唔夠就轉身走,柒到
俾我就剷草兼shuuu球迷啦

剷草真係落去拎老番波3掉9 7佢

痴線佬可能衝出去打柒佢
其實十隊波玩三循環應該幾好

聯賽 28場波

依家老人杯,on 99

下面嗰個好d
有諗過聯賽出一個u23多一個外援

不嬲都話唔要西隊玩3循環加盃賽最好

足總又係採你都on99

足總又係採你都on99

好睇既聯賽一定重要過啲飛機盃

聯賽 28場波

依家老人杯,on 99

下面嗰個好d

都係

聯賽 28場波

4循環真係有d悶

四循環仲要杯賽不停再碰頭 不了

有冇食飯?
三千蚊拎咗去叫雞冇力?

呢條友之前好似南迷黎?

係呀,
btw南華王晶篇野講冇得打鼓然後走撚左去其實係咪講緊佢

南華王晶其實係咪就係屠房老細

未撚食飯呀 打鼓打得咁撚細力

個cam係正隔離影都無聲 柒撚到
繼續圍爐j baby啦傻西
澳職都係得10隊姐
3循環加季後賽其實都幾有睇頭
香港老闆要捧杯威 所以先成3、4個杯
琴晚張莫斯撞完牛榮俾界限街重點招呼,之後佢傳中令米曹老烏,佢轉身挑界限街,但得果一秒都唔夠就轉身走,柒到
俾我就剷草兼shuuu球迷啦

剷草真係落去拎老番波3掉9 7佢

痴線佬可能衝出去打柒佢

一定,上次北韓佬場邊治療都幾十人衝落去

聯賽 28場波

依家老人杯,on 99

下面嗰個好d

都係

聯賽3循環
cut銀牌/菁英杯,泵大足總杯個獎金踢兩回合
最慘係超聯同甲組實力差太遠,唔可以受埋佢地踢

聯賽 28場波

依家老人杯,on 99

東方已經連續兩年用老人打菁英盃
會唔會下季又係咁
澳職都係得10隊姐
3循環加季後賽其實都幾有睇頭

我已經講左好多次
好多聯賽都係咁
但問題係中下游老闆會覺得無得捧盃打飛機,重要蝕本燒錢幫你班強隊變相練兵長遠拉開差距,分分鐘又要俾你班強隊炒多場,好似要俾錢幫你打飛機咁,點會支持

同時間球員會唔會因為練波比賽多左,PT時間少左,人工又未必有得加反感呢?

而場地等等當然都有困難,不過如果董事會好想做,我覺得唔會因為呢D技術問題做唔到

講到尾都係錢作怪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞