[本地足球] 2016/17 港超、亞冠及港隊討論 (76)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
獅吼出左一堆大後備
留力打澳職季後賽
獅吼出左一堆大後備
留力打澳職季後賽

蒙通聯贏埋之後
泰超將會第一次有隊首名出線

領先2分咋喎
下場仲要作客696

不過696今季廢左,唔係世冠時咁好狀態
之前亞冠蒙通聯2:1 696
話時話 公公個隊 已經護級成功
仲唔雞人 慳番d錢既??

第一個就雞艾華頓

你大我呀
成隊垃垃11人選舉得我過一百票咋
灝天是我家
然錢

派錢日 全部正氣開出
獅吼出左一堆大後備
留力打澳職季後賽

澳職對亞冠態度如是。

第一個就雞艾華頓

你大我呀
灝天是我家

不如去灝天翻part time
平時倫敦金淨係昆大陸佬香港人
你可以開拓巴西客源,搵夠一筆退休
蒙通聯贏埋之後
泰超將會第一次有隊首名出線

領先2分咋喎
下場仲要作客696

不過696今季廢左,唔係世冠時咁好狀態
之前亞冠蒙通聯2:1 696

不過嗰埸696miss咗一個12碼
其實三循環十隊係好事嚟既 但係盃賽有冇得可唔可以分兩個層次呢 如果有一個盃係金盃俾頭幾隊玩 另一個碟賽係尾嗰幾隊同甲組頭嗰幾隊爭嚟玩 唔知o唔ok
獅吼出左一堆大後備
留力打澳職季後賽

輪換左9個
其實7年前我南打個隊蒙通聯係出副選定精銳盡出
其實三循環十隊係好事嚟既 但係盃賽有冇得可唔可以分兩個層次呢 如果有一個盃係金盃俾頭幾隊玩 另一個碟賽係尾嗰幾隊同甲組頭嗰幾隊爭嚟玩 唔知o唔ok

垃立:踢一場蝕一場 不了

第一個就雞艾華頓

你大我呀
灝天是我家

不如去灝天翻part time
平時倫敦金淨係昆大陸佬香港人
你可以開拓巴西客源,搵夠一筆退休

做緊仲講你知咩
吾京蔣囝mon到俾人屌咩
發覺13哥FACEBOOK既同道中人都係充滿智慧

果場蒙通聯搬左走芭堤雅踢
無左主場
球霸ig

https://youtu.be/8bz6u-IZjhY

GOOGLE睇下咪知
香港東方主場0-6不敵廣州恒大,兩回合比賽共吞下13球,這樣的大比數失利讓球迷認清現實。一些香港東方的球迷也在球隊的社交平台上留言,發表了看法。

很多香港球迷在輸波之後對自身的實力有了反思:

「陣容太保守了,沒有戰術,雙方實力有差距,但不至於輸那麼多,已經輸兩球了(半場),換人要快了」

「實力問題」

「只怪港超水平太差,以為稱霸香港就可以。泰國蒙通聯去亞冠可以打敗南韓隊,也是下了不少苦工,不提高自身的水平,下季到亞冠還是被人打」

「前幾場能拿到1分已經不錯了,亞冠就好像是大學,港超只是小學水平,根本就是實力上有差距,藉著這次亞冠比賽,跟強隊真刀真槍的打,反省一下香港足球和中超聯賽,日韓聯賽的距離,如何先提升自己的實力是重點。」

也有球迷說恒大球迷品格差:「恒大球迷品格差,但陳教練太保守,輸六球是輸在技術,意識和體能。有一球打在門框上也是運氣欠佳。」
然錢

派錢日 全部正氣開出

等陣俄超角大

GOOGLE睇下咪知

把聲係咪佐敦黎

GOOGLE睇下咪知

把聲係咪佐敦黎

我印象中13哥好似有講過
球霸ig

之前

GOOGLE睇下咪知

把聲係咪佐敦黎

我印象中13哥好似有講過

泰超個系數已經升到45.8分, 逼近47.9分/全亞洲第9的烏豬
雖然對亞冠席位分配冇任何影響
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞