[本地足球] 2016/17 港超、亞冠及港隊討論 (76)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
東方體育會副會長鍾乃雄表示,希望來季保留大部份班底、包括外援陣容來爭ABL衞冕,但也有計畫增兵的可能。

on9
玩玩具竟然同足球各分一半贊助費

on99

屌佢老味 邊9個未開波6點幾 就全部支那仔 屌我地老母先啊

大陸人最叻偷換概念喇

黃絲唔係反對港獨㗎咩

2017年仲講緊黃絲

黃絲唔係反對港獨㗎咩

2017年仲講緊黃絲

不用分那麼細
香港人=占中黃屍英犬港毒
未踢之前已經講左東狗會對日韓就出力踢
對支那就送足6分兼大量得失球
結果一如屎尿

13球

恒大職球員嚮東方身上賺左5000萬

兩場獎金加埋可以搞到兩隊東方

如果last一輪川崎嬴東方,水原嬴恒大,咁恒大比左咁多獎金都要出局

川崎都有得爭
應該老虎蟹都咬死你隊東方

川崎贏波就100%出線, 東方踢完大戰兵疲, 人地認真踢你雙位數都有機

水原作客贏含大好有難度, 除非含大自己on9又派膠

WE ARE 我島

村長叔叔華麗留名

頭先錯account sorry
結果一如屎尿

13球

夾埋特登輸13粒
之後分返1000萬畀錬鈁都fatfat啦
結果一如屎尿

13球

夾埋特登輸13粒

分俾中奶雄咋

黃絲唔係反對港獨㗎咩

2017年仲講緊黃絲

不用分那麼細
香港人=占中黃屍英犬港毒

支那人都識分黃屍同港毒
反而班愛港力仲係柒下柒下全世界當黃屍
東方體育會副會長鍾乃雄表示,希望來季保留大部份班底、包括外援陣容來爭ABL衞冕,但也有計畫增兵的可能。

繼續玩玩具

足球部呢?

hea搞算9數啦
最好連亞冠外資格賽都放棄埋
反正都係出咁多人工,下季用謝敏榮,亨利,何國泉等等囉
集中資源比傑志/另一隊亞冠代表好啦

鍾乃雄連東方打亞冠都唔比錢增兵,
放哂d錢係亞洲二三流嘅ABL, on99
no offence,唔好話cba,連半職嘅SBL水平都高過ABL唔少
我d台灣frd話嘅,ABL係台灣完全唔入流

當然 嗰隊高雄聖徒個定位就係畀打唔到SBL嘅球員一個機會 陳山眉除外
結果一如屎尿

13球

夾埋特登輸13粒

分俾中奶雄咋

投資落足球隊一筆回本
結果一如屎尿

13球

如果last一輪川崎嬴東方,水原嬴恒大,咁恒大比左咁多獎金都要出局

川崎都有得爭

川崎贏波就100%出線, 東方踢完大戰兵疲, 人地認真踢你雙位數都有機

含大打和水原就出線la
賽前已傳許家印將會旺角場觀戰,還會邀請多位在港的商界友人,包括新世界主席鄭家純等富商到場,不過這位國內富豪晚上7時30分左右,與東方副會長鍾乃雄及足總主席梁孔德一同乘車經貴賓通道到場,隨行亦有數名身穿西裝的保安人員。許到主席台的貴賓席與鍾乃雄等並排而坐,席間又與貴賓席上人士握手示好,席上還有足總副主席貝鈞奇及足總行政總裁薛基輔等。

許看足全場,還不時與鍾乃雄密斟,在球隊大勝東方後,他笑着離場。

差差差
買咗本地球迷席唔退飛嘅國內球迷超過200張係由本地球迷喺網上高價賣俾佢地,是否應由我俾人鬧?
如果傑志下年踢到亞冠的話, 咁多位手足入場睇波坐近d打氣團打下底先
唔想見到出年見到打氣團同今年一鳩樣
結果一如屎尿

13球

川崎都有得爭

加埋上次作客畀你和到 返到主場會認真啲喇啩
結果一如屎尿

13球

夾埋特登輸13粒

分俾中奶雄咋

分返10皮畀錬鈁啦
唔係邊個肯幫你輸

繼續玩玩具

足球部呢?

hea搞算9數啦
最好連亞冠外資格賽都放棄埋
反正都係出咁多人工,下季用謝敏榮,亨利,何國泉等等囉
集中資源比傑志/另一隊亞冠代表好啦

鍾乃雄連東方打亞冠都唔比錢增兵,
放哂d錢係亞洲二三流嘅ABL, on99
no offence,唔好話cba,連半職嘅SBL水平都高過ABL唔少
我d台灣frd話嘅,ABL係台灣完全唔入流

當然 嗰隊高雄聖徒個定位就係畀打唔到SBL嘅球員一個機會 陳山眉除外

但我d台灣frd話東方,玻仔水平最多同SBL下游參唔多

不過台灣最勁果堆去左cba
如果傑志下年踢到亞冠的話, 咁多位手足入場睇波坐近d打氣團打下底先

傑志點同東方,上次對越南幾熱血
結果一如屎尿

13球

夾埋特登輸13粒

分俾中奶雄咋

分返10皮畀錬鈁啦
唔係邊個肯幫你輸

係wo
難怪第一場聰頭拎紅牌仲偷笑
有錢分
賽前已傳許家印將會旺角場觀戰,還會邀請多位在港的商界友人,包括新世界主席鄭家純等富商到場,不過這位國內富豪晚上7時30分左右,與東方副會長鍾乃雄及足總主席梁孔德一同乘車經貴賓通道到場,隨行亦有數名身穿西裝的保安人員。許到主席台的貴賓席與鍾乃雄等並排而坐,席間又與貴賓席上人士握手示好,席上還有足總副主席貝鈞奇及足總行政總裁薛基輔等。

許看足全場,還不時與鍾乃雄密斟,在球隊大勝東方後,他笑着離場。

差差差

傑志點同東方,上次對越南幾熱血

對越南我都有份叫,周圍好多人都有
但嗌we are東方真係不了
召集所有5月6日傑志聯合軍

如果坐得滿2個區企係度一齊嗌都好虛墟
d東方球迷話尋日比賽雖敗尤榮,難聽過粗口
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞