[本地足球] 2016/17 港超、亞冠及港隊討論 (76)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
召集所有5月6日傑志聯合軍

留守大陂頭

撐埋元朗
有個間唔中先睇香港波既朋友問我點解謝敏榮可以係港超班霸生存,仲踢亞冠正選

謝敏榮呢條垃圾幾時死
收咁高人工比啲咁既野我睇?屌你老母啦

積下口德啦, 話晒自己隊波球員

yes
吊吳中超就話姐

吳中超屌佢都嫌口臭
呢啲真係祝佢斷腳算
嗱,狗志,我祝你長命百歲,百病纏身呀,你呢啲仆街趕都唔撚走嫁啦,祝你死撚左去好過

WE ARE 我島

村長叔叔華麗留名

有個間唔中先睇香港波既朋友問我點解謝敏榮可以係港超班霸生存,仲踢亞冠正選

謝敏榮呢條垃圾幾時死

yes
吊吳中超就話姐

吳中超屌佢都嫌口臭
呢啲真係祝佢斷腳算
嗱,狗志,我祝你長命百歲,百病纏身呀,你呢啲仆街趕都唔撚走嫁啦,祝你死撚左去好過

中超經驗
到頭來只係吉祥物

東方無腦 足總放縱 欺詐觀眾
波飛卻在chi-na狗口中

今次唔關足總事

謝敏榮呢條垃圾幾時死

yes
吊吳中超就話姐

吳中超屌佢都嫌口臭
呢啲真係祝佢斷腳算

謝敏榮呢條垃圾幾時死

yes
吊吳中超就話姐

吳中超屌佢都嫌口臭
呢啲真係祝佢斷腳算

中超經驗
到頭來只係吉祥物

同狗志夾計呃老細錢,正宗黑吃黑

謝敏榮呢條垃圾幾時死

yes
吊吳中超就話姐

吳中超屌佢都嫌口臭
呢啲真係祝佢斷腳算

中超經驗
到頭來只係吉祥物

踢中超7年前
一早回塘
東方體育會副會長鍾乃雄表示,希望來季保留大部份班底、包括外援陣容來爭ABL衞冕,但也有計畫增兵的可能。
東方體育會副會長鍾乃雄表示,希望來季保留大部份班底、包括外援陣容來爭ABL衞冕,但也有計畫增兵的可能。

繼續玩玩具
陳日成個傻佬咁係10區鳩嗌鳩屌 真係覺得好撚嘥gas 得我班fd會屌埋一份

繼續玩玩具

足球部呢?
琴晚見大家講起打氣問題
唔講大聲細聲既野
其實香港有無一個真係有規模既球迷組織?
我覺得係直情要一個organization,中,入會制的形式,組織一大班人去打氣,有個基礎再去同球會/國家隊講數去霸住球場某個area全場企住打氣
意思唔係話剩係得leader係球迷組織既人,最好成隊打氣團一半或以上既人都同屬一個組織,而家個feel係是但搵條友帶住班街客打氣(even打氣班人唔係街客,成件事都好街客feel)
當時我呢啲野係突然諗到就9up左,未必真係適用於香港啦
陳日成個傻佬咁係10區鳩嗌鳩屌 真係覺得好撚嘥gas 得我班fd會屌埋一份

做痴線佬都做到孤立無援

繼續玩玩具

足球部呢?

hea搞算9數啦
最好連亞冠外資格賽都放棄埋
反正都係出咁多人工,下季用謝敏榮,亨利,何國泉等等囉
集中資源比傑志/另一隊亞冠代表好啦
琴晚見大家講起打氣問題
唔講大聲細聲既野
我覺得係直情要一個organization,中,入會制的形式,組織一大班人去打氣,有個基礎再去同球會/國家隊講數去霸住球場某個area全場企住打氣
意思唔係話剩係得leader係球迷組織既人,最好成隊打氣團一半或以上既人都同屬一個組織,而家個feel係是但搵條友帶住班街客打氣(even打氣班人唔係街客,成件事都好街客feel)

大台咪做晒你講果d
琴晚見大家講起打氣問題
唔講大聲細聲既野

大台咪做晒你講果d

慘在大台唔夠勇武呢
結果係幫手維穩埋一份
未踢之前已經講左東狗會對日韓就出力踢
對支那就送足6分兼大量得失球
結果一如屎尿

繼續玩玩具

足球部呢?

hea搞算9數啦

鍾乃雄連東方打亞冠都唔比錢增兵,
放哂d錢係亞洲二三流嘅ABL, on99
no offence,唔好話cba,連半職嘅SBL水平都高過ABL唔少
我d台灣frd話嘅,ABL係台灣完全唔入流

做痴線佬都做到孤立無援

on99

繼續玩玩具

足球部呢?

hea搞算9數啦

鍾乃雄連東方打亞冠都唔比錢增兵,
放哂d錢係亞洲二三流嘅ABL, on99
no offence,唔好話cba,連半職嘅SBL水平都高過ABL唔少
我d台灣frd話嘅,ABL係台灣完全唔入流

台灣隊打ABL隊代表唔係打緊佢地個半職聯賽, 只係搵班老甲去湊數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞