每晚21:15 分享重點留意美股

1001 回覆
448 Like 16 Dislike
LM
tsla 準備破頂
冇咩懸念

今晚旅遊股同消費股強勢

武肺係咪就快輸啦
Push
FSLY SQ 都升得勁丫
一個收購 一個比人調高買入價
我整理果陣都MISS左
不過SaaS唔知仲可以玩幾耐
呢個板塊由3月升到而家
有啲似貓巴
AMZN今日係咪都應該炆啲 有好消息都回
Lm
DG跌咗$6
任何股行downtrend就唔好接貨住

等佢升返先入 寧願賺少D

一個trend你好難知佢幾時完

今晚個走勢係難玩d啊
巴絲打唔洗灰心 做trade就係咁 日日都唔同

我都嘔返profit出黎 最緊要止蝕 保本
今日唔順既唔一定要落場 賭場日日都開
MSFT
d人話MSFT 老人公司 好難搞得起TIKTOK

即管睇下
而家先入MSFT會唔會太遲
lm
收購到就火箭升
就算武肺完左都難保旅遊可以好似以前咁

或者武肺會變左傷風感冒咁 太多不確定性

如果係睇好疫苗之後世界回復正常既話

消費股應該會穩陣過旅遊股
至少你買野可以本地買都得 同埋愈來愈多鋪頭線上線下雙管齊下

利申返 只係純粹就住你個問題即興答 冇研究/數據BACKUP
CHING 我入左SPCE....我覺得呢個價都幾穩陣....
其實daytrade一晚升幅咁少點賺錢?
都係注碼問題

你落注大 短炒 波幅細 VS 落注細 長渣 波幅大

其實條數一樣

當然前者風險+心臟能力強好多

所以真心建議大家唔好學DAY TRADE 我podcast都講叫大家買etf 唔洗睇市
買fb reels啦 對朱仔呢個仆街有信心
試下摸熟美股有咩唔同主要既SECTOR + SUBSECTOR

swing trade既話好多時要睇住個sector炒
板塊輪換~ (其實我覺得港股明顯好多)

假設 可能今個星期 炒SAAS - 特別係cloud companies
下星期可能炒automobile - 特別係electronic cars 咁

swing trade我唔係專家 睇下有冇其他熱心巴打解答下你

當然學咩都要買書睇 (唔係買堂)
有咩書推薦
多謝熱心解答 新手上路 有咩書好睇同埋有冇咩free tools可以搵到啲sector出黎
新手求書
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞