每晚21:15 分享重點留意美股

1001 回覆
448 Like 16 Dislike
多謝支持真係
講多啲daytrade 心得我幫你推Post
你想聽d咩 我既策略簡單到冇得再簡單了
簡單到我覺得簡單變左優勢
拍片紀錄一日
巴打點分析今日個市, 有咩操作
呢排個市係咪會大跌?
冇咩大bad news,但盤前跌得好勁
尋晚FED明明應該算好消息但跌

所以今日盤前跌果陣其實可以大膽D諗下會唔會係overreaction
買佢係超跌都算係一個strategy
不過當然而家事後講就馬後炮啦

盤前你敢唔敢先, tsla都升左5% from 盤前

所以我今日都係超短線為主 唔太敢放風箏 始終睇唔透
大家有膽量都可以諗多d 賺大錢,真心我個人比較細膽
我自己覺得9月11個低位係死線
穿左都彈唔到可能真係堅跌
而家都當佢係修正先
上上落落左成個星期
見d人講到11月先正常番⋯驚我等唔切
你有咩大事等唔切
講下每日入巿前點用screener 揾股trade
落咩filter (除左大vol)
拍片我就做youtuber啦
剪片錄片好煩的

我而家錄音都覺得搞好耐

兩日冇出新集數 apple跌到落11

過氣了
巴打 daytrade你買高左止蝕定溝
玩daytrade未贏過
反而swing trade仲執得多
持之以恆 一星期一集都好唔錯
巴打用開咩網睇新聞?
我睇bloomberg多
唔知有冇其他選擇
BTW 巴打加油 你啲podcast好有用
樓主會唔會考慮下ig update呀
一係你每日開新post?
你呢到comment無notification
又輸飯錢
永不溝貨
冇問題架人人唔同 搵到岩你既方法就最好 唔一定要day trade
investing.com
trading economics
twitter!!!
但IG都係果班人
呢度我日日好準時UP架
我IG都有LINK去呢個POST

想吸下D外部既觀眾麻
PODCAST封哂頂
BETA
VOLUME
HIGHS/LOWS
CHANGE FROM OPEN
PERFORMANCE BY SECTOR
GAP UP GAP DOWN

黎d全部都係簡單但又好實用既fitler

當然你都可以自創d filter,你有個program就可以自己set架啦
twitter follow d 咩人
cnbc bloomberg果d
可以follow左d大報先

之後可以再簡d你岩心水既股評人
喔 唔想蝕錢咋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞