每晚21:15 分享重點留意美股

1001 回覆
448 Like 16 Dislike
你指短炒定長渣先

你睇圖較返Volume係下底

見到特別大棒棒咪volume高
或者你鍾意既可以set indicator: volume SMA 之類
係咪已經跌完
做咩咁早收工

車仔廿蚊入唔入得過?
太撚多散户股價來回地獄又折返人間
車仔係咩

大家要想像股市 = 賭場, 見好就收
有陣時未必係多勞多得
我意思係你上面隻nio

淨係尋晚睇zoom點爆都已經值得拜啦
樓豬fb點睇
樓主咁想問下你係咪睇好ge長渣
WORK係咪for長渣?
我淨係做DAY TRADE

如果你真係想我答你既,其實只要隻股票仲係維持uptrend冇咩特別野都唔洗賣。你長線既可以參考日k圖。

但如果預見到有事發生或者走勢向差就要果斷賣,唔好驚賺少左。
樓豬幾時分享下點搵當日會多VOL既股 同佢地既重要新聞
想知樓主點睇MSFT?
長渣又如何?
感恩你
長揸appl 揸到出iphone12 會唔會輸...?
volume可以用screener去搵

news冇架 就係咩都睇下再mark低d重要既

唔排除你識IT既可以用PROGRAM直接SORT OUT D HOT NEWS(?)
gather data from different news sources
利申: 電腦白痴
新手唔識買嘅話
長線直接揸arkk arkw仲好
點睇 RKT
cant agree more
樓主 依家個價位想入crwd同docu點睇見佢就有發佈會
冇咩研究.. 你睇下有冇其他巴絲幫到你
不過原來淨係電子簽名都咁值錢
btw:
DOCU set to report its Q2 results Thurs after the bell.
CRWD slated to report Q2 results Weds after market close.
資金earnings前炒作ja
價位值唔值真係冇人知 其實都係任佢炒
今日先入遲左d bo, 之前都慢牛左咁耐
相對簽名我會鍾意cyber security多d
你開市再睇下佢走勢啦,pre market入好危險
多謝樓主
Lm
AAPL 現價入,ok嗎?
同我一樣諗法
好快就會則新ipad 嗰啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞