每晚21:15 分享重點留意美股

1001 回覆
448 Like 16 Dislike
有冇d類似時間表既物體?
例如我買左aapl 想知幾時earning releases, new product, dividend, ex-dividend, 拆股

大圍經濟就幾時出就業數據, 議息 個d日期
Google keyword :
Earnings calendar
Economic calendar

應該幫到你
謝謝你
依家想買啲aapl
點睇
今日點睇 大巿繼續跌?
三十幾股 TSLA 坐緊
4/9/2020

!!成年人請為自己的投資負責!!
以下分享只是當日市場關注度較高之股票
不是 任何推薦 或 TIPS
投資可升可跌,投資者可能會輸到仆街

Follow我 IG/Podcast 係我持續出post既動力
https://www.instagram.com/invest.no.bullshit/

首先可以睇睇呢段野:
The tech bloodbath is still being analyzed by analysts and traders alike, with opinions spanning the spectrum as to what drove the market selloff. Some are pointing to profit-taking, the "Retail Bros" and a long-due breather, while others are drawing attention to record valuations and a rotation out of tech.

TSLA/AAPL (散戶屠宰場不解釋)

DOCU (Earnings EPS -0.35 vs 0.08 forecast) < 之前有巴打提過呢隻股我都表示過疑惑係咪一個電子簽名都值咁多錢? 亦都可以解釋埋上面巴打唔明咩叫”睇得明基本面”,呢隻股我係睇唔明既。

AVGO (Earnings 5.4 vs 5.23 forecast) < 唔太差,尋日跌左唔少,可以留意下今日會唔會升返d

GS (Malaysia Drops 1MDB Case Against Goldman Following $3.9 billion Settlement)

銀行股盤前唔錯: (原因不明)

旅遊股都係: (原因不明)

盤前Volume高:
NIO (係啊日日都係佢)
ERIC (好耐冇見)

重要經濟數據:
Non Farm Payrolls AUG: Actual 1371K Previous 1734K Forecast 1400K
https://www.instagram.com/invest.no.bullshit/

IG夠1K followers 我開live講兩本我鍾意睇既投資書
特價時段仲低價過未拆股前
全世界大混戰 冇點睇
我通常都會避一避先
做自己有信心既
每日跟巴打講個d 買一兩手玩下都有賺
我都唔知升跌架
你當我係一個新聞電視好了恕不負責
最憎跌市 好似迫人做short咁

升市大家一齊賺咪好
樓豬今日沽晒
PYPL是咪準備特價?
係咪已經進入大熊市
岩岩小試牛刀 short 左 NIO 入得太少又太早走.. 賺得餐晏就
大半倉 AAPL NVDA TSLA 日日賬面蝕差唔多成千鎂唔知要坐到幾時
頭2隻都好d
not a fan of tsla
而家個價係 overvalued 左
但係 Tesla 有 elon lead 住個 innovation capability 我信佢未來最少會完全dominate EV + solar / renewable energy market
SH 住當自己價投緊
lm
lm
Lm
最緊要你自己清楚自己做緊咩就ok
點解股債跌 金銀都無乜升既 係咪d錢去哂舊經濟
lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞