每晚21:15 分享重點留意美股

1001 回覆
448 Like 16 Dislike
冇咩好j啦 普通散戶share下d我知道既野比大家ja
買住10股先有賺再加 穩陣d 賺少d
不過如果你真係極大信心既 一注落都唔係唔得

後面既意思即係
股票A 買左15000蚊 > 升到去20000蚊
即 PROFIT = 5000
呢個時候你減倉15000
淨返5000蚊做倉底,但其實全部都係PROFIT, 就算你輸哂都係冇蝕
咁咪可以坐定定睇佢慢慢舞
呢啲新聞淨係幫到day trade? 如果係短炒係咪都有幫助到
因為岩岩新手都係買左幾隻都係想長線放係到
我post既係當日發生既新聞ja
唔代表淨係day trade有用
比如如果佢業績好既話未必淨係漲一日 > 可能係一個長期漲勢既開始,因為如果個個都估佢差但佢爆冷既話,即係代表最差既已經過去啦,咁之後一路繼續漲唔出奇。
比如話今日新聞trump trump話要打貿易戰,或者之前封tik tok咁,咁未來既一段日子係美國有業務既中國公司一定難涯,同埋有利左其他競爭對手咁,黎d因素唔會一個交易日就反映到
好彩92.7止左蝕
睇得出巴打好想收學費
玩咁耐未試過死ser
入面有哂一個trader要用既野 (algo除外)
客服非常之好,live chat一定搵到人
電話都係,有時仲可以有廣東話客服
有cloud backup,你係第2部機可以直接用返原本既setting
唔會收錢啦 我講果d都係基本野
出面收錢係佢地無良ja

除非你想捐

我最想係如果到時夠followers睇下有冇廣告賣下,賣乜9都得,大家自己見到有discount岩用咪買,咁有少少收入可以sustain到個channel不過1k followers都冇會唔會太天荒夜談
因為好老實如果0收入好難做一世 我自己都有其他野想做
多謝巴打整理
黎個ac其實係借朋友既
一開頭講明唔可以亂開post,所以應該唔得

之前有巴打提過開TG GROUP都有諗過
但我唔會得閑維持秩序,驚到時有人講錯野又搞著我
仲考慮緊所以
每日都有睇,好有用
點睇TTD
Lm
加油啊
日日都睇你既post

G持新手啱啱學買股票 跟師兄學下野
好有用
點睇oxy
破產先定彈返先
啲石油股花生真係好好食
支持樓豬
$8800
有冇人買道指期貨分享
見佢寫話開戶都最少要25k 係咪入夠數就可以無限daytrade?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞