(TWC)東華學院討論區&Group 2020-2021

637 回覆
8 Like 11 Dislike
東大on9 的,係咪都要讀4年
係,改成online reg
想問下通常幾時會完sem1?
通常係12月21/22/23日前完exam
但係今年係唔同
今次sem 1係2021年1月12日先完exam
我想問下sem3係米for你簡左啲科係summer sem先要返?如果冇就唔洗返? 姐係好似hkcc咁 例如下年sem1要讀6科 如果唔想讀咁多科就可以係summer sem讀1至2個有開既GE科 咁sem1就可以讀4至5科 但都可以唔上summer sem 照sem1讀6科
個理解係差不多
未必一定要sem 3
但實際要睇你係讀咩,year幾
有d係summer會pre reg左科
(有d可以選擇暫時drop)
或者因為實習關係需要sem 3讀d科
yes
yr3既BMS(bms)
咁依個情況又唔同
你可能係想讀sem 3都無得揀
sem 3未必有你需要既科
想問下BMS(bms)係米冇實習?
想問下reg科係一次過reg曬sem1,2定分開兩次reg?
btw 有冇ECE嘅同學
想講我7月尾send咗email,諗住year2 tran過去讀med lab,但係都而家都無消息,係咪可以收皮?
係啊,BMS係無實習安排

暫時印象好似未有BMS senior
如果你未入group都可以入住大group先
每個sem都要煩一次timetable😅
如果已經準備今年讀又未填form可以填埋
send email……?
send比邊一個…?
如果係講報名就等下有無interview安排
正常都應該會有
我send翻比reply嗰個,因為我見到好似已經交晒錢?但係我就仲係未收到reply
屌我好驚冇offer
想問下你本身係讀咩科?
science
Ching做咩咁睇唔開入bms
我應該跟足步驟
想問下冇offer佢會唔會通知㗎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞