(TWC)東華學院討論區&Group 2020-2021

637 回覆
8 Like 11 Dislike
都有幾個月…唔記得了 我一月interview 大約上個月先reject
開左個telegram group
主要係比等緊offer,等緊JUPAS放榜,無連登account既人傾
如果想係tg同其他人傾下就可以入
已有offer但都想同人傾下都可以入去
https://t.me/joinchat/0d-DWcs_aDwxNTc1

https://forms.gle/vWXBVK9uoqJc3bjB8
另外整多一個2021年既Google form
如果已經有offer同將會讀TWC的話
可以填定個Google form
一定時間内會contact
之後都會有幾個signal/telegram/whatsapp group比2021新生
如果未有offer又想問野都可以填form
又或者其實係telegram度dm同我講都可以
請問有冇人知道東華每年8月尾的開學禮是否一定要出席?
想知hd nursing上堂係咪星期一至六?
你係讀緊twc?
想問下nursing多數係邊個校舍上堂?
今年interview係online?
如果係GE course就多數喺mk campus
Nursing科就睇你係咩programme同咩year同NY/SY
以BHS計 印象中NY year3-5/ SY Year2-3嘅nursing科就會去葵興上
NY Year1-2/ SY year1就會喺king’s park campus上
HDHS 上返nursing機會大唔大
其實有無報SY既收到offer
食中bio phy weighing. 如無意外,兩科都入硬。
不過入到去同自修無乜分别
想問下Health science senior上番TWC nursing degree難唔難
睇GPA,面試表現同競爭大唔大
好難講難唔難
一般而言唔會係叫易
每年都不少人報nursing senior
今年報左TWC radii 想問係唔係4年後出到嚟都係同poly RT出嚟嗰啲一樣有guarantee employment
同埋想問點解大部分人都prefer OT/PT over RT
姐係無乜機會
想知有冇人收到second year或者系Senior year 既offer?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞