(TWC)東華學院討論區&Group 2020-2021

637 回覆
8 Like 11 Dislike
依家的話
都係等人reject offer/唔合資格/唔交學費
第一段時間大約DSE放榜後
有人如果唔符合conditional offer
d位就會放比waiting list既人
第二段時間大約JUPAS後幾日
唔接受offer無去註冊日交學費既人
d位都會係比waiting list
即係7月中至到8月中尾都會有可能
但視乎有幾多人reject offer同係waiting list之中排得前唔前
想問下如果jupas第一round冇擺到東華啲醫療科,第二round(即係放榜之後改choice)再放返入Band A會唔會有interview?
TWC的話
DSE放榜後先放落Band A唔會有影響
不過過往唔係所有人都有interview
會視乎分數等等情況
無interview亦未必代表入唔到
(Update)2022年新telegram group
https://t.me/+DrbN61avpvZhYmE9

telegram group主要比2022年等緊offer/DSE放榜/JUPAS結果既人去傾計同問野
可能都有不少人未有lihkg account
所以只能係度夠睇而問唔到野
有問題會想同其他人傾下
或者想知下其他人情況
可以入去上面telegram條link

上面telegram group主要係傾下關於放榜,面試,TWC既野
算係叫做公海group嚟
如果真係有收到offer會入TWC
就可以填返下面呢個Google form
會有正式WhatsApp group比返真係2022年入TWC既新生
會係有大group同program group
可以相認返同識下各program同學
https://forms.gle/zh8nXoiJxxWR9oBx7

之後都會再有埋正式signal group, telegram group
但首先都會係WhatsApp group
到時關於開學需要知既野都會係group講
請問你原本係讀咩科?我見geron sy入需要好多條件
想問nursing 係咪無醫院實習 聽frd講去求其掉你出去做part time當placement 有無東華nursing 手足可以講下
東華會派你去邊間醫院實習?
認真咩😂所有clinic placement 都要跟nursing council 嘅requirement bor… 一定唔會求其lor
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞