(TWC)東華學院討論區&Group 2020-2021

637 回覆
8 Like 11 Dislike
ching 現在Twc waiting list?
2月尾收咗offer la
有冇waiting list 既收到offer?
有無人3月in nursing degree ,有offer?
想問下我2019 DSE best 5 23 想報東華物理治療 或 放射有冇機? 如果宜家先補趕唔趕得切今年9月入學? 同埋物理同放射只要grad到就可以直入東華唔洗失業?
有冇人試過year 2 entry
求救
有冇巴絲試過 yr2 entry做過credit transfer?
冇乜可能入到
已accept HDS offer, 但同時間撳埋Degree 既reconsideration 會發生咩事?
如果你收到rn offer, twc 會將你en 留位費轉去rn到,唔洗俾兩次錢
Btw有冇人成功apply for reconsideration 係成功嘅
撳左唔會收返我個EN offer 的話,當然撳啦,
撳左有機會讀RN
唔撳就絕對無機會

雖然機會微,我仍然會試
senior year nursing entry係咪交左 $5000之後,7,8月先會再收到 email叫我地交學費?
想問報名時將nursing hd放左第一,senior year放左第二,會唔會冇機會拎到sy offer?當時發雞盲擺錯左,email返twc admin又話唔會有影響,唔知係唔係真
同問
交完無曬聲氣
可以咁講,留意email通知
到時會再通知幾時交文件做credit transfer同sem 1學費
估計都要大約8月
8月31先JUPAS放榜
無咁快開學
有冇人報佢嗰OT?每年around收幾多人咖?
有冇tg group 可以入
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞