[PS4/PC] Monster Hunter World: Iceborne [437]都話海綿小妹唔識開post啦

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
未見到有猛爆碎龍打
我寫錯姐,佢意思ta=快刷=空虛
話自己打本篇滅盡10分鐘內好撚空虛
今日啱啱升到MR100,之前打聚魔都正正常常,啲防具都升滿,入場前防都接近1000,但一升到MR100之後俾啲怪一下秒咗,到底發生咩事 
https://mhwweapontest.github.io/index.html
大家一齊黎做下測驗
佢話我啱玩上車重弩
正常,危3歷戰係高攻d
歷戰會高攻d,不過1000防都至少頂到一下,應該係耐性太低,比屬性技秒
其實上車重弩係咩黎,未玩過遠程
體3幫到你
上車斬斧又幾準,剛剛想砌一套
好似上個po嗰位超長reply 巴打咁睇下設定集
發現幾好睇每個星辰同月辰嘅人都好得意
彈跳弓最勁嗰陣1分針都可以打死本篇juno
10分鐘真係拎得出嚟笑
近戰同遠攻都係蟲棍
但係現實嘅我係完全唔識用
一同二係上車重弩同上車斬斧
兩樣都係我唔鐘意既野

唔一定要做死獵人既, 做個生態研究者都好有趣
笠件隱身衣裝跟蹤下啲怪都幾好玩
有啲位真係估唔到capcom咁細心
佢話我啱玩貫通重弩
中左自己用開既斧強盾斧
https://www.youtube.com/watch?v=pGZr2HgXqFI
佢有時整左d根本無咩人會搵到既野
轟龍響度hea既行為淨係得古樹地圖先會出現, 其他地圖凍土同瘴谷佢係唔會咁做
而問題係佢果d任務全部都係凍土同瘴谷度打, 除非你抽中左個古樹轟龍調查任而又屎忽痕去打又咁岩睇到呢個行為所以極珍貴
電鋸般帥氣旋轉的盾牌可以狠狠的砍爆魔物與撈飛你的隊友
第一個結果係輔助片手劍
100%準
上車斬斧玩壞晒手勢
玩返地斧條斬味去得好撚快超唔慣

正路係咪升多把冥赤2銳3攻就ok?
金獅滅滅煌黑零解大師都變自殺大師
我玩地斧1銳其他攻
juno同煌黑照零解到,but拮條尾先,有機先解個頭

金獅最好有隊友
上佢車俾佢fing落嚟個陣其他人可以專心打佢
用生命創造時機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞