[PS4/PC] Monster Hunter World: Iceborne [437]都話海綿小妹唔識開post啦

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
得防音珠【3】
我仲新過你
我記得world隻滅滅子啲人好似1分鐘定2分鐘就打完
咁都拎出黎話咩TA

我係跟佢砌, 但有d珠唔齊
而家輕弩徹甲多數都用赤龍水輕弩,出到砲術3+真彈丸節約
https://mhw.wiki-db.com/sim/
可以拎個配裝器撳下 裝備設定嗰到揀返自己有咩珠
我地似未打到去赤冥龍
岩岩開到聚魔火山區 連煌黑龍, 麥浚龍都未調查到
成日比佢尻叫斷咗我迴避裝填
同埋我冇客製彈速強化, 企唔到好遠
應該唔會成日呀?有冇裝迴避性能?迴填有無敵時間;射徹甲好似唔洗彈丸強化(?)

而家輕弩徹甲多數都用赤龍水輕弩,出到砲術5+真彈丸節約
應該唔會成日呀?有冇裝迴避性能?迴填有無敵時間;射徹甲好似唔洗彈丸強化(?)

而家輕弩徹甲多數都用赤龍水輕弩,出到砲術3+真彈丸節約
似未打到去赤冥龍
岩岩開到聚魔火山區 連煌黑龍, 麥浚龍都未調查到
打多隻獄狼龍開埋冰雪地區就有得打啦
前期點解唔用碎龍弩?配真節約
我新手呢套打到上冥赤先換水弩
斷左入彈嘅話,可以射第二隻彈再迴避入彈,入果陣轉返你想入果隻彈就得
我就係碎龍上散華 玩慣咗速2個節奏
而家習慣緊徹3
堅持用散華純粹係好鍾意把嘢個外觀
佢話唔要輸出換舒適技都唔係無道理嘅
畢竟耳塞或者快吃呢類嘅技能確實係會慳到各類硬直時間 變相拉返高fps

問題係佢又唔承認用時間去做評價嘅標準
一日到黑喺度講遊戲體驗
實際上就係令到成件事無從比較
搬走個龍門令到冇人可以批判佢套裝

然而好明顯佢配裝完全冇考慮到平衡
只係一味塞保命技 結果導致效益低下
唔該哂頭先位巴打
外觀用武器幻化咪得
Olay果啲邊係刷
佢係叫挑戰時間
今日5分台 一星期再不斷reset先有4分台
挑戰自己最快時間何來空虛
挑戰仲有好多種 又可以ta wiki rule 又可以裸裝

條友根本係反智
自己無技術 又想刷存在感
就唯有打篇千字文講自己幾辛酸
用咗金獅重弩射徹3之後
唔會再用輕弩了
點解
我唔鍾意重弩 好笨重咁
輕弩好似靈活d 舒服d
重弩4粒4粒咁炸落去隻怪唔會起到身打你

聽落又好似幾好J
但R12 d料全部都係???
有排都未整到
重弩流暢好多
可以加利刃護石
未整到R12 係咪暫時用住天地重弩先
好似夠料整
我用猛爆4件
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞