[PS4/PC] Monster Hunter World: Iceborne [437]都話海綿小妹唔識開post啦

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
入聚魔又唔打
又要掘野
呢幾件野都算幾常用架wo 咁都唔升?
換完衫冇咗不屈
我一係蟲棍一係輕弩 整炎碎炎炎碎/冥赤全套都夠了
我從來都冇郁過個龍門喎
一開始我就講點解弩少人用,你就瘋狂針對我唔講徹甲 我呢邊再論述落去咪再延伸到徹甲好易悶難度太低,而留得喺度都係老玩家,玩得耐嘅人會轉武器(你自己講嘅),加埋啲活動任對傳統弩流派唔友善,長久嚟講咪少人用。你駁咗呢個點先再亂屌人啦

好再同你講金羊,防唔夠弩裝好易一招秒,彈肉質又唔夠斬咁靚,我認同貫通彈大力但冇吸血好撚危,野團死得最多通常係揸弩嘅人,就算拎把吸到血嘅徹甲撚或者帝王金雷都係咁。至於近戰幾乎把把都可以打到百幾二百一刀,吸血多防又高唔少,容錯率同難度一定低過遠程弩喎。

從來啲論點都係論證點解弩使用率變低,你就係咁打我稻草人,不如問翻你一句搬完個龍門未? 用你自己啲論點都駁得翻你自己啦撚樣 未讀過書嘅生番咁
現在係你自己講弩使用率低
係因為打金羊溟波之類難打
咁你自己又認同徹甲打金羊溟波好撚有效率,咁係咪代表弩打呢d其實唔難打?

邏輯問題,你認為武器使用度同強度直接有關,但問題係徹甲公認好上手性能強大,咁點解會少人用?咪就係你個邏輯本身錯左,mhw既武器使用度根本好大程度關動作性同武器本身魅力事,強度只係其次

既然你邏輯出左事,咁咪俾人執住黎攻擊,好正常架,徹甲到底係咪弩既強度?係丫麻,既然強,但少人用,咪即係你個logic錯左囉,應左我回你第一句,根本唔關打金羊溟波難打呢d事,你唔能夠話除徹甲以外黎表達架,現在講緊弩點解被全體玩家少用,唔係單指你,全體玩家係絕對會考慮埋徹甲既強度,佢地係即使有徹甲,都照少用啊現在

我可以用其他武器整個例子表達你個logic有幾fail

a:盾斧真係好少人用,why

b:緊係啦,榴彈瓶大nerf,唔食攻擊超解得百5,超解又難打中靈活既g位怪,收武慢血難補裝難配belibara一大堆

a:但係屬強斧強盾斧好撚勁喎,又撚高傷配防性防強保命高

b:我現在唔係講緊屬強盾斧囉,總之榴彈廢,所以少人用

a:+#&&+$(&)#--_(-#-

咁點討論?你又要以該武器強度黎做論點話該武器少人用,又唔俾人提該武器強既一面作出反論

你活在自己中心玩哂佢啦
隔一排就有花生食
講起屬強盾斧
小弟想砌一套盾斧裝來玩
斧應該會用煌黑or 帝王
咁裝應該點砌好
5赤 or 3赤2煌 or 3煌2冥波?
全部都5赤
高屬性輪出一定係5冥赤
唔明大家up乜
但係有花生食就得了
推下post姐
沒事兒沒事兒
有冇GTL Code?
47HRpXNcQK4Z
召喚有冇人風暴槍屠冥赤
黎緊
武器使用率嘅原因根本冇C社做統計就冇得估
你覺得係魅力,我覺得係強度冇得講。

你話我唔比人用最強嘅野嚟講,我就話徹甲同其他弩打呢幾隻冇乜效率/好易貓車,你就已經強逼我承認徹甲好勁,我承認嘅點就係徹甲比起其他彈種打呢幾隻只係相對簡單喎懶得逐句quote出嚟講,咁冇計啦我唯有覺得徹甲打煌黑龍/金羊/王溟波/雷狼最易最快最無腦輕重弩好多人用其他武器多人用係得個型字

就咁,開心打機
屌啲街場冥赤廢到痴晒線
輕弩射手加瘋狂轉圈行
我揸住把輕弩完全追唔到個頭射然後另一個完全斬唔到尾
十有九個都斬手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞