[PS4/PC] Monster Hunter World: Iceborne [437]都話海綿小妹唔識開post啦

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
太刀使用率仲係第一
輕重弩好似頭3都冇喎
鬼叫煌黑金羊王溟波太刀都易玩過弩好多
其他多人刷嘅活動任得juno叫做用弩好打
你啱 原來我冇歷戰材料
繼續nerf
求開聚魔荒地
歷戰黑角龍
1730左右到
到時俾曲
關咩事啊
你拎煌黑講都算
金羊溟波用徹甲打會弱?
金羊用徹甲打仲1區穩爆大金,近戰唔係人人做到

講黎講去咪就係叫春唔抵得有d人易過關,我覺得冇問題喎

講真家陣仲留響度玩既老手邊個唔係打到化哂,危3?雷狼?滅盡?煌乞?
求奇納把武器就上,仲邊有人同你死攬徹甲話好撚易好撚易垃圾設計咁

新手冇計喎,佢要速成追進度,徹甲成長有咩咁奇,關鍵係如果佢有心留落黎成為主力玩家,自不然會換武玩,徹甲只係下限高d,但全武器個上限係遠高於過關要求
唔好nerf太刀啊
呢套好好多啦
其實做零解大師又唔一定要整備5既
我有套冥赤加煌黑做屬性零解大師
上車斬斧流 :
太刀衣加平衡得唔錯啦
以前World後期太刀看破屈撚到
其實只要看破個作用都係一樣既話,
佢看破時間長短同洗唔洗氣刃對用熟dd既人黎都係冇咩分別
純粹係對新手fd唔fdly既分別
斬斧上車上得悶都識落地啦
徹甲新手用真係超掂最主要係唔洗好似近戰咁要推會心 遠距離慢慢學下啲怪啲動作 新手打唔到傷咪拎徹甲控一控 傷害都唔會差得去邊(徹甲主要都係炮術推傷害) 由其重弩真係好用到傻 新手唔熟啲龍就企定定擋 對比其他武器一定無咁容易貓 唔計貪刀
未爆主線:碎龍弩 加真節約或者隨便裝都問題不大
爆咗仲簡單:3熔山龍(聚魔挖礦) 2爆錘 咁樣就已經有4防性 5炮術 出翻體3 有嘅KO 3埋就仲好 舊金獅子重弩啲素材我都係汁翻黎 新手期無贏過都整到出黎
慢慢拎多啲豬加翻KO3/無傷3 體3就已經完全體 或者上埋新金獅重弩
拎把金獅子重弩打冥赤都用得做坦/有破壞王打埋翼背控場就仲爽 打埋冥赤武器再慢慢農其他裝/豬翻黎都未遲
C hing開得
code一樣 入嚟
我連徹甲兩隻字都冇提過你已經喺度講徹甲

隻溟波同金羊喺唔用徹甲嘅情況要點先打得又輕鬆又易過太刀? 唔通隻Game個個都玩TA會練到Tatsuffy咁 開鏡散彈鎖怪?唔用咁極端嘅配裝玩法,一般人玩輕重弩打呢兩隻的確冇太刀咁快咁好打喎

所以咁多人用完徹甲之後,學你講自然換武器,之後使用率咪低,我由頭到尾都冇叫春過徹甲啲乜,最多係前幾個reply 話把鬼神勁到整壞平衡邊個要用我理得佢咩

求其鳩up兩句就起撚曬鋼
同意 徹甲都係俾新手逃下課學下啲怪走位,講真,本篇打完上IB個難度幾何級別咁升 下下都狂死仲點有心玩落去
玩到後期用徹甲逃得7788就會開始玩其他武,一黎徹甲真係悶 二黎徹甲唔會快 只係穩
當年擴散邪教幾分鍾刷一場危3調查先令人上癮姐
我想佢buff做有氣就看破到會用得舒服好多
依家要>10%先得 突刺到啲肉實差就看破唔到
仲有冇?
我都要
靜啦
好多人覺得看破本身都太屈
以為黑角龍。。sor
我覺玩重弩一定係散彈「發發聲」同貫通「啫啫聲」,果種爽快感其他武器俾唔到
求聚魔
歷戰黑角龍
玩徹甲有種痾屎唔出既感覺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞