[PS4/PC] Monster Hunter World: Iceborne [437]都話海綿小妹唔識開post啦

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
金羊有強壁可以硬噴火
冇就頂都頂唔到
唔好意思想問吓新USJ任出咗未?
歷戰王個隻
個招大技
No
可能我打金羊喺troll上車斬斧,唔係盾斧、銃槍、重弩
唔係嘅話你指普通微波龍啲噴水同電?
有強壁扣少好多
歷戰嗰隻真係見佢飛起收武器,然後趴街就唔扣血
收武一慢就好易貓我直接出強壁+lv3鐵壁硬食算
可能我用太刀打微波,收武都算ok
係,同意,打金羊斬斧零解後有呢個問題
上完車一落地就噴火,收唔切武器就貓左
唔係,有盾就擋到,當然扣幾多血視乎你既配置。

以M位歷戰 juno黎計,1盾+防性5擋到 都痛到仆街,咁就3盾安全啲

強壁只係擋一啲平時擋唔到既招,例如炎王核爆、溟波大招,爛西唔記得洗唔洗,好似唔多有裝只係包晒所有招唔洗記咁煩
重弩可能收唔切武
有強壁先頂到金羊噴火
你係咪想講鐵壁以我所知強壁唔關扣血事,扣血/耐力 多少係關防性同(重弩)盾既數目事
直噴定嘔火?我好耐無用弩打佢
嘔火
我勸你都係浦聚魔浦到mr100收齊d低階聚魔材料之餘快速上100打返個容制吸血先就算你用重弩都係咁話,順便挖下礦都好啊

9星任求強逼豬同刷危3求公義差唔多幾率,一頭半個月出到叫好運喇
而你做呢件事既時間進度等同停止

過幾活動時會有舊世界稀有珠救濟方案
一。用你現在挖定既礦抽銀之鍊金票,強逼豬機率都係低,但鐵壁一車車

二。打上位熔岩魚活動任,依我觀察呢度既巴打多數刷足一日就有,多數姐

新手應該出返套徹甲,做定打冥赤既準備,有左冥赤5,加埋校服,就咩武器都玩得喇,俾自己多d選擇,分下心研究其他野,你會發覺個世界會闊左
啱阿我就是成功的例子
嘔火硬食我會擋到冇氣燒死
徹甲太刀囉
ko 5
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞