[PS4/PC] Monster Hunter World: Iceborne [437]都話海綿小妹唔識開post啦

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
睇官網個schedule
會講埋幾時至幾時
驚死還驚死,49分鐘果個係on9姐
Ching知唔知爛輝做到幾時?
我睇官網佢show左冥赤個時間表
想問下聚魔如果想升第四個7lv係點做

例如我森林 荒地 陸珊瑚都7左
想升冰原7 既話係咪要狂打冰原既怪?
刷危1or危3怪推爆聚魔上限。1lv大約要打460 隻聚魔危1怪,如果你勤力打一個禮拜就可以有4條7。詳細流程youtube有教學
係咪即係打任何區域既怪都可以升上限
刷lv7區嘅歷戰
收到 唔該曬巴打
大部份活動佢唔會開既任係指一, 爛閪同赤龍只會輪流開唔會一齊開; 二, 新年限定任(超細浮眠). 你個但丁一定開
呢粒野好似係打特別調查既爛西,唔係M位,你有冇打錯
3條7已經打到想喊呢頭max果頭就down,同個fd夾各人3條7算
個人覺得水同龍可以唔出弱得水既多數弱冰,弱龍既好少
21號
去聚魔掘礦 玩蒸氣機夠12000左右燃料就用10倍輸出,博出銀票,然後去阿婆度換,r8 r9多到你唔要
火貓+寒冷啲攻擊高到...

爛西完結之日就係冥赤重生之時
掘礦唔關lv事,你參考下巴哈有人教掘礦。不過你個情況,打怪升mr順便刷珠好似效率好啲,過幾日跟巴打刷雷狼任啦

鐵壁打ib都好多,強壁就cls既,不過睇龍啦 唔係條條都要用到強壁,再唔係用護石。
有強壁珠只係俾冇放強壁扣慢啲,好似爛閪龍招熔岩噴射,唔好覺得有咗強壁就無敵,最上策都係迴避,碌去佢身後
打波龍一定要強壁
但我就係刷唔到剛刃
滅盡龍D刺係咪要用強壁珠才能擋到?
微波龍唔係啱時間收武器然後迴避就ok?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞