[26]考緊26?你問我答!(13)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
同埋上完第2堂跌少左車
但成日左搖右擺 有無改善建議
停車就緊係要啦, 收慢咪唔洗
開始果陣等到冇晒車冇晒人先開,等幾分鐘都等
平時星期日或者晚上練冇乜人
但考果陣就會好多人好多車行黎行去
有人有車係停車場條路你仲行出去就係冇顧及別人安全
唔係,其實個度係西九龍填海區,我見奧運,四小龍入都有學禁牌,但美孚同貨櫃碼頭入西九龍都無牌
心思思想考26,但未決定跟駕院定師傅。
係咪應該報左強制排住隊再諗?

假設PASS 左強制,再報路試時間同依家一次過報冇分別?
冇分別
係報就早啦
琴日挑返起條筋想考26,追緊PO話強制都要排一年。
應該都直接報咗強制先算,係咪直接去駕駛學院報就得㗎啦?
係,帶身分證、住址證明、錢,我果時係即時揀埋上堂日子
唔該哂 聽日去學校報
住址證明而家要1個月內唔係3個月.
用電話 show e-statement 係可以的,所以問題唔大。
岩岩淨港駕報左強制,話未約到期要等通知。
總之講句,想考26就即刻報名,強制周圍都一樣價錢。
而且遲一日報唔係遲一日考,分分鐘遲一日已經排到遲一個星期
各位pass左既手足你地你係路試前幾耐開始學車?

12月考路試,好想快啲pass完就買MT03
兩三個月前
10月中練啦,天氣較涼好舒服,12月係靚期
咁早

嚟緊十一月先上

十二月頭考
一個月,新觀駕安排係咁,唯有練密啲
利申:1 take pass
我早3個月
同班幾個同學都早4-6個月
睇自己安排啦,鬆動啲好,無信心搵人補鐘仲有得救
學上面臭膠兄話齋 新觀駕安排係咁
我係第一水,太忟越練越大壓力,結果改期延一個月,而家等甩P
請問各位前輩

斜路停車點先可以唔失平衡?下下雙腳落地

今日好大打擊,學斜8,斜路停車失平衡無成功過
斜路開車係咁死火,架車撞到我蛋蛋都爆開咁濟
打8字又比亞sir話我油門控制得差,話我係咁吊住個break黎落斜,落斜控油門咪得囉...

其實我打到就得架啦係咪?你唔好理我有幾慢,我唔跌咪得囉
打到就得ga la
我都係用break落8字斜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞