[26]考緊26?你問我答!(13)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
係驚你有突發情況反應唔切者
同埋考試真係唔需要快,個咁短路程咪忍下手囉
廿蚊10分鐘真係笑撚左大佬呀 唔好撚咁痴線啦
條友真係窮得只剩下錢,廿蚊都要貪埋你
我炒到考老強前一晚仲炒緊
慢慢嚟啦唔洗急

大家點睇
唔好跟車太貼,個po主一入group就即刻post出黎 仲要係咁偷人icon用
我本身有46牌,從考牌角度我就咁睇:

在交通暢順時,係要用3波行,等架車唔好咁嘈。
轉灣,好似嘉齡道呢啲90度灣咁,事前由於要經過交通燈,點都要有心理準備去收慢同停車。

又例如嘉齡呢啲90度彎,如果你keep住3波行,又要減速先轉彎,變相令架車本身低轉再低轉,感覺架車好浮,無動力,好易死火。轉緊彎死火係好危險,唔好懶轉波,揸棍波係要保持架車有動力,而有轉數就有動力。

又好似行常興線,公主道嗰段,放膽少少踩快啲行下4波,練下123432波,停車一波,掌握下自己在乜嘢速度下轉波會穩陣,多練去搵感覺。

如果都係get唔到上述意思,建議你搵架棍波小巴坐下,尤其是紅小,長途少少,去睇下人地轉波的時機,當然要坐多幾個先得。

大家研究下,有錯就隨便吊。

以上係我
先唔講條友身有屎 開分身偷人圖出po

大佬 粒釘大撚過個一蚊銀喎
我都唔明,粒釘同敬德有乜關係?
有人係敬德街放釘

又有學仔揸架租返黎既車入去敬德打八字 然後踩釘
咁陰毒
聽聞敬德街之前有人放釘在邊位專陰你地D學神.
點可以先唔講條友,
做人要有FC精神,唔係咁同藍絲有撚分別
保持行車距離先
邊個學神搞串個party

大家點睇
想問下點樣可以控制堂軚定D
每次打8字右彎落去堂軚都會扭到最盡控制唔到
雖然未至於會失平衡 但好似好唔穩定
連登吹奏效應
人紅自然多是非
斜八?
架車太慢
試下大油多DD先
我果時常樂街練,舊觀啲廢車
慢係難打同唔定
扭到太約20kmh定好多,不過我唔知佢個標有幾準

係咪考天光?
係呀天光道 都係常樂街練
轉右灣一時時得 一時時扭太盡
右手手肘差唔多撞返自己
我快住去其實都打到 不過有時車身會太側
係怕唔穩陣所以想練下拖住brake 轉
先發現堂軚完全捉唔實
敬德街果到轉右係咪要扭盡先會過到
前日第一次常樂街練斜8, 未放膽扭盡
試吓唔同車速打睇吓咩速度最舒服
個人感覺:
個人坐前啲近油缸,夾實,對手揸邊啲個把會好打啲
thx 師兄 試下先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞