Canon用戶討論區(18) 一闊三大

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
你已跳落坑,係未收貨啫!
幾時到我
唔知豐澤頭輪到貨名額有幾多呢
轉頭試328
好快咁屋企試左陣,轉頭落一落平台玩

R5 對焦快過5d4 太多, 室內暗暗地,直線跑向我,可以張張中,真心痴線,從來無感受過85L 對焦原來咁快

啲control 好多野要set, set 完好順手,啲制同5d4, m5 好接近
講起記憶卡
有無人記得
1DXii 用過一隻卡叫“CFast 2.0” ?
好似之後都無機用仲消失埋
我從單反轉用R後,個Eye AF明顯將兩支50mm f/1.2、 85mm f/1.2浴火重生!未試過影人可以sharp到咁緊要,巴打你部R5一定更深感受!
真. 留名
又大張又慢
壽終正寢左
入左R5
有d想放M6 markii 連1545kit+22 連埋ef to ef-m adapter 有冇手足有興趣
壽終正寢唔係問題,問題係有張快d既type b 唔用行回頭路
帶左口罩都追得好緊,重要完全無甩過焦,好痴線
屌 好葡萄,我仲未有電話收到
但曝光唔太準,成日over or under 成級 未了解點解
到手先入嚟
有冇師兄知道今日邊度有現貨,忍唔住想衝去買
1Dx2個陣未出CFExpress啦
訂左機都未有貨,冇訂要等下一水,第一水full晒
我指sony有type b唔用,新機用type a

Canon官網宜家訂既已經要8月中到
都係睇廠的取捨
單CFExp B + 單SD (R5)
雙CFExp A / SD (Siii)
單CFExp B 無SD (Z7)
雙CFExp B 未見有,可能size問題
其實將來CFExp A 普及
R5/ 6後繼機可能係 單CFExp B + 單CFExp A / SD
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞