Canon用戶討論區(18) 一闊三大

1001 回覆
0 Like 0 Dislike

手快有得平
嗰日去買,最後一支現貨
我都係由60D TO 7D ii到D850到Z7再番番R5
btw 好彩50.2 個價都仲係差唔多
定已經貴左
其實一開始見佢行cf card同佢嘅像素,連拍,我已經知道,我一定會買我要嘅野佢有齊
Me to
呢部野人像風景動態咩都得仲有.2大光圈其實我主力影人像同星空
如果唔係NIKON 10世都未出到D .2 同14-30 2.8我都未必轉
係啊 DIU
第一日訂今日都冇DKLM
最過分係上面有巴打第2日訂都有
我又係影人同風景多所以哩部真係幾岩心水
唔關事 r5接近全能 影咩都得。
mobile 01 有個打雀既r5 vs 1dx3. r5係屌打1dx3
同埋我見佢EVF LAG個情況好似好左好多
之前我用Z7 佢可以係夜晚對焦都LAG 機郁住部機開高速連拍直頭係Disaster
第一部機買左6d 二手,想轉r6但見到佢像素又好卻步想買r5,第一次買一手機唔識,係咪過多幾個月會平翻啲
係 有大貨 canon機都降得快既。唔急就等等
同埋r6個像素仲低過6d,雖然只係差10萬但好似好戇居咁,我淨係影相r6夠唔夠玩
除非你淨係影風景 唔需要勁既對焦。
只要用過新對焦 你絕對唔想拿起部6d. 再靚既機 都唔會拿
我最撚驚就係豐澤第2 3 水先比到我咁多比原價JM9
咁多人買 大貨至少等3-5個月
你日日打上去屌cs 好快有
星期一再打多轉問下
但我想知佢家下CANON係KEEP住日日都出機定點

無反咁樣插好似冇左部機
想請教一下各位師兄,R5要打到機械12張係咪一定要有CFexpress
巴打你呢個係咪曬命post
SD都得
我支rf 24105 fit ef嘅尾蓋 你試下
真 平時影相有70%都係風景
諗緊R6 20mp夠唔夠做
雖然唔會print相 多數放Social Medica

睇人review話r6 iso個表現竟然同r5差唔多
心郁郁想上R5 就會用埋買鏡嘅budget
仲有計埋CF Express嗰啲一闊三大
好迷惘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞