Canon用戶討論區(18) 一闊三大

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
BTW條友個USERNAME暴露左佢個年紀證明ON9咩年齡層都有
我都咁諗。頂到至少貨源正常返先都未遲
希望R5的銷量來緊出貨正常後可以大賣
冇諗到24-70可以升成千蚊......
可能重金課左成手器材,估唔到canon 兩年追過頭,投資器材失利
如果SONY變番CANON咁擠牙膏就好睇

其實sony已經擠左2年了
a9ii/ a7r4
R4都還好 a9ii真係
個手感點只差 係反人類。 女人拿都會放唔落尾指
不過如果冇依部r5, 我可能都會買a7m4, 理論上會有新機手感 反mon 大電 新menu
A73轉會r5 手感係兩個世界
請問如果影bb成長過程RP夠洗?定係R6?
RP夠用 R6會用得順手啲(對焦連拍方面)
r6 la, 佢歲半開始識跑, 你一定係追唔切
個差價可以買到好多罐奶粉
咁你不如等m6 個level用新對焦…
係....揸住好銀手, 部機好多尖角。
仲有個反智mon
R6 啦, 單對焦太方便,又準,會多好多相。除非你預兩年內會upgrade
R6拍短片好過RP
其實rp除左平同輕,冇咩優點。你急用就買部平價2手。
canon 新對焦太勁,唔用會後悔,一係r6,一係等有apsc。
個B一歲前ok, 到佢識跑,rp一定追唔切,張張outfocus
應該冇咁差既,我拎部M5 都追得切 不過呢家口罩人生,RP 個FACE Detect 未必detect 得到就真 咁就考技術啦

weekend 實測過,帶左口罩,護目鏡,R5 都追到隻眼,好瘋癲,以前用大光圈好多野要預要試,呢家真係尻影就攪掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞