Canon用戶討論區(18) 一闊三大

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
仲研究緊
R6 點解拍片無ALL-I
Firmware update 有無機會有返
聽講會有 嚟緊會有firmware update
上dpreview個tool 睇返A7R3同R6 其實差唔多
邊方面
咁平?
我估係買完太重頂唔順放
講錯咗 唔係 R6
R5 同 A7R3好似先岩
畫質 睇哂高低ISO
有35L 同85L 真係唔知入唔入50L好
定等佢支RF50STM
ef 定 rf
梗係RF,有新買新
Canon 新一代無反光鏡相機 EOS R5 初期預購繳出亮眼的成績,不過對於如此熱銷的相機,卻傳出在第一波出貨後要等到 11 月才能交出第二波 EOS R5 的情況,根據 Canon Rumors 獲得的內線消息, Canon 將在最近宣布對於日前部分媒體測試提出的過熱問題的彌補措施,有可能是影響第二批出貨時間大幅延遲的原因。

雖然 EOS R5 打著全球第一款能支援 8K 錄影的可換鏡頭相機,在發表時吸引相當多目光,但多家海外進行前期測試的媒體與攝影師指出,無論是 EOS R5 或是 EOS R6 都有錄影過熱的情況,偏偏近期發表的 Sony A7S III 雖帳面畫素規格不漂亮,但由於加入被動散熱機構聲稱可至少連續錄影一小時不過熱,恰好打中當前 Canon EOS R5 與 EOS R6 的痛點。
好似話成個德國都唔夠100部R5
諗太多,我唔覺得會recall
出rf mount cooling adaptor
再掠多筆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞