Canon用戶討論區(18) 一闊三大

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
唔怪得今日影完,入唔到,通常幾耐會update到,岩岩轉會過黎,所以唔係好清楚
試完一輪 最不满係冇得set 一制轉Corp 1.6 mode
不過af堅勁
冇優惠la 尋日last day. 依家訂要等下一水
用用下就慣架啦
用返佢原廠dpp, 轉一張RAW成分鐘

係咪要換埋電腦
點解仲粗過支ef1635 2圈
canon支支rf都好似吃左偉哥咁
淘左一張聲稱R5 的,fail
dng convertor 食唔食到? 未得閒up 左電腦試。 如果dpp support 到。。。呢期影jpg 算
第一水既登記保養 canon會再send email畀你補買
尋日問canon
拿手機膠mon貼既剪一剪頂住檔先
咁都好啲 唔知轉一張要幾耐
好快有 咁多人買
thanks bro
r5 要8月5號後先可以登記
啱啱試下機身防震,用EF 50.2 企喺度影出面街,快門2.5s 竟然都sharp 到界手 計番已經係七級防震既威力,雖然屋企乜風都無,但都誇得太過份了吧,4500萬像wo

明天試下啲有IS 既EF 鏡,夾R5個防震可以有幾掂先,如果用1635果啲,係咪可以長曝3~4秒以上
可能我手殘,rf1535 最多2.5s 再多就唔利
我本身隻手係好定果種人,35mm 用1/2s 都好高成功率,但點估到可以50mm 玩兩秒以上, 基本上一秒係張張都sharp 爆

呢家真係覺得買R5好值,如果買左R6 發再原來4500像都可以sharp 到界手,肯定後悔

玩開ef 定焦既人,買呢兩部一定無憾
https://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=244&t=6154571

點都要買支偷窺鏡返嚟看門口(打月)

我支十幾年前既 sigma 30mm 都翻生 對焦快到一個點 開1.6crop當50mm用住先 等rf50mm.4
好後悔冇訂埋張CFexpress
你有做預訂的話,應該有得補
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞