Canon用戶討論區(18) 一闊三大

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
都真 點解 RF 新MOUNT 都可以出D 咁既野
呢兩支野其實係咪影Astro deepsky 野
攞個tracker track 成晚果種
BTW 見肥花話第一水R5 出晒
咁係咪姐係要等唔知幾耐有貨......
有人拎左枝800加ADAPTOR黎影土星好癲
其實我寧願佢出番100-400 然後200-600 咁樣
A7R4
大三元
85 1.4
24 1.4
唔知夠唔夠大
咁轉法 都幾煩下
有錢,why not
咁多長鏡 打雀?
等埋佢出小小白先
有呀,本身仲有部A9
可能會留啲長鏡
但諗緊大三元同埋嗰啲定焦轉唔轉晒去R5好唔好
求大家指點下迷津
我反而想canon出齊 35 50 85 既1.4 輕一半就最好
想問下canon支ef-s 17-55mm f2.8 IS評價好唔好?
用緊支sigma 18-35mm冇防震想試下有防震會唔會好D
支1755好耐歷史了啵, canon個支得三級 仲要得2.8 換唔過呀
當rf 28-70 f2都出得,唔駛擔心無靚既長鏡出ef 都有支200-400 f4 + 內置1.4x, 整炮鏡一向係奸狼強項
買住r5同一兩支L玩住先唔啱玩,r5同rf鏡放出去都唔太蝕錢,反正而家rf長鏡都未出齊
首先要訂到R5 分分鐘唔知幾時先有貨
canon官網都係寫8月中有貨既
唔洗轉啦,有哂成套,一出一入銀包真係好傷,唔介意就入部R5睇睇係唔係自己心水先,係先慢慢轉好,等多排RF再出鏡先考慮下
果個好似係KIT SET?
唔係 淨body
同埋仲有3300cf優惠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞