Canon用戶討論區(18) 一闊三大

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
諗緊買eos m50 定 m6ii 好
m50 平2000,有evf
但個spec m6ii 勁過m50 咁多

好難決定
如果一定要m mount 等m5ii睇下等唔等到 或者等r apsc機
咁都好D...... 唔好呢水都到唔到就得雖然我都希望我果部聽日就到到
我有晒小小白同小白都想入rf 支小白 但keep 3支70200好on 居,賣晒兩支ef 都隨時要補錢先夠買rf 果支

等佢出rf 版小小白先換支細既好了
Sony says the new menu is not coming on older cameras

睇到呢句好似已經轉得
今日去玩左陣,部機真係好正
一上手,無誰重量,操控,手感,外型,EVF,mon 都完美
R5
r5用5年都未必要upgarde
好似講左唔會有M5ii
睇下牙膏廠重有幾多貨賣啦

不過部野真係好完美,細部又輕,手感重舒服過一仔,對焦係簡單同輕鬆到好過份,真係好鐘意部野,今日出街插支35L, 真係未曾感受過支鏡原來sharp 到咁過份,對焦又快到痴晒線
裝支35.8 日日拿出街都得

求其向街試影,50L, 手持2秒快門,1.2光圈
只用L 雖然係EF
唔算好sharp
不過2秒快門有呢個效果,已經好勁了
jpg 直出加手機up 上連登你都分到sharp 唔sharp? 壓到有冇十份一像素

我電腦開1:1sharp 到唔洗郁sharpmess 都介晒手
好喇 r6不了都係r5
線條係sharp 只係唔知點解似有層仙氣
冷氣房 玻璃有霧?
https://youtu.be/jie2dRLwo1w
1600mm 打土星環
個防震盡曬力
F22
f22 都對到粒星
其實有冇得隊2x再隊1.4x
RF Extender 唔得啊
玻璃好污糟,幾年無洗加落完雨
EF 既增距唔得, 我估RF 都一樣.
原廠冇得咁玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞