『薪火post』BNO 續期資訊(96) THE EMPIRE STRIKES BACK

1001 回覆
15 Like 3 Dislike

未update

俾我預期快
呢啲咁快應該係去咗durham
比*
BNO持有人是否考慮到更換國籍並申請脫離中國國籍呢?
目的係迫香港承認BNO,又可保留香港永久居民身份證,但無***及回鄉咭要交中旅註消。

我已經在6月底取消中國國籍。
唔好中肺炎呀
巴打份件幾時到?
https://www.immd.gov.hk/pdforms/id869ac.pdf

BNO係註銷唔到中國國籍嘅
取消中國籍,咪要主動俾中共知,你所有外國護照資料囉!而個問題係,你信中共套機制?當佢話你個名叫敏海,從來都是中國人,你叫自己做民海都無用!

尤其係什麼bno,一向不承認為英國籍,因bno而登記為所謂英國公民,中共一概不予承認!今日就算批准脫中,唔代表他日有需要時不承認今日批准,佢哋龍門點樣任搬,你無理由唔明?佢話你仍然係中國人就係中國人!係中國人就係國家管,應用佢哋法律。同時多謝閣下提供全套外籍資料,以備中央不時所需!如果我係你,即刻買機票走,以免夜長夢多!

手足!小心!保重!
我都係616仲未轉
就係要話畀佢知,香港人唔係省油的燈。
香港人當然唔係咁簡單啦!

但唔絕對需要暴露自己身份,將所有資料交俾中共喎!

你真係要考慮清楚,快啲走,國安己有齊呢班人脫籍資料,可能係重點招呼對象!出入務必小心,盡量唔好單獨行事。盡快離港!保重!
我愛大英日不落帝國
https://www.immd.gov.hk/pdforms/id869ac.pdf

BNO係註銷唔到中國國籍嘅
10/6簽收,14/7先update system
[member]特快專線[/member]
一日仲係BNO既取消實際係咪唔成功?
太長唔quote啦
唔俾多重國籍嘅國家要入籍嘅話一定要放棄左支國國籍先,所以都唔擔心得咁多
6月15號寄
仲未 update......
我仲寄咗出世紙 正本,父母就COPY
好驚唔見呀
佢會唔會所有文件俾返我架
July 8 啱啱update 收到文件
咁我唯有等下啦
July8應該幾多人
我本BB 相BNO正本
我都怕唔見
Ok, 唔該哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞