『薪火post』BNO 續期資訊(96) THE EMPIRE STRIKES BACK

1001 回覆
15 Like 3 Dislike
通常printed and sent 之後幾耐收到本野
差唔多成個星期都未見
仲有4個POST就POST100
共匪再咁加速法睇黎我無望係100個POST前收返本BNO
通常一兩個星期內會收到
佢話printed and sent之後其實應該DHL未收件,DHL收咗件就會發短訊俾你手機通知你寄件速遞號碼,收到呢個號碼之後一兩個星期內就會收到護照
一直無BNO 但match晒身份證大法
send左email report loss, 比左ref. no.
咁想問下網上填form果陣 填曾經有冇UK passport
係填Yes定No? (If yes, 就直接loss?)

唔該
Yes
報失未?Yes
thanks
正常收到DHL tracking,幾日到啦。除非印錯簡寫名,就回收印返全名後再派,咁先要一兩星期。
15/6 DHL received by R. Moran 到27/7先轉
但係如果included child
即係我冇攞過passport 咁佢點cancel?
我Sar左自己 Email話no record 即係冇included child?
我之前有個post 有巴打話Sar自己都會睇到有冇included
正常SAR係你有冇國籍
要SAR你父母先知有冇INCLUDE CHILD
果個都唔知點解會話佢係INCLUDE CHILD
咁我點搞巴打
求解答
唔怕可以印REPORT LOST封信比錢續
怕可以SAR父母

同呢位巴打差唔多情況 我本人中哂身份證大法 但唔定父母有無過BNO及有無included child
之後全家都SAR一次 結果HMPO話父母有BNO 我無BNO record 然後即時幫兩老報失同收返lost ref. no.
但去到自己報失就只有封we need to speak to you 已經回覆話打唔到長途電話同寫低咗基本個人資料 未知幾時會有回音同有幾大機率有BNO
咁我再等下.....
仲未收到DHL短訊
就係 正常見你地都無咁快

11/6 Yates簽收, FedEx
剛剛先收到, 46日
8/7/2020 Moran 簽收
27/7/2020 剛email話收到

乜唔同人收差咁遠
有無19號苦主
你首次登記身份證幾時?幾歲?個日期同父母本遺失bno日期有無雷同?
請問有冇人 6月8號 stephen jones 簽收仲未有update ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞