『薪火post』BNO 續期資訊(96) THE EMPIRE STRIKES BACK

1001 回覆
15 Like 3 Dislike
下面嗰句係template 黎唔使理
感謝各位
嘩!中獎啦,你有本93年簽發嘅bno喎!
唔係好知有咩分別 唔係一定會走 只係安心d...
你根據資料報lost,唔使等confirm,跟手申請續證,詳情睇doc。祝新bno好快到手!
明白,唔該巴打。
唔該晒同多謝咁多位手足,希望大家都事事順順利

7月頭apply,頭兩星期日日f5,後來都佛系,點知頭先一睇
你真係唔屌唔鬆化 成個POST起碼有一半人講緊呢樣野都仲要問
感謝
有舊BNO會快好多,畢竟好多人都係lost case,而且每個人所需處理時間都唔一樣,好難比較
section 10即係Confirm someone's identity喎
你冇寄?
我有交啊就係
係download張confirm someone's identity form呀嘛
幫你填張form嘅countersigner國籍職業o唔ok先
解釋信只要自己簽名就得
出得呢封即係countersign form有問題
我覺得佢係話幫你副簽果個唔合乎條件 你搵左咩人幫你簽?
同爸媽一齊申請,結果我要補交文件,佢地就approved左
以為會等埋我搞掂再一齊寄,結果我媽今日收到dhl訊息
所以hmpo居然係會逐本逐本寄出?

以下是佢地既申請時序
BB仔BNO, 成本夾住寄去6月頭收左doc到依家都未approve…見到你咁快approve ,灰撚左
你講完我check發覺真係冇
並不是FIRST IN FIRST OUT
分開每份俾錢,當然分別寄出啦!只不過同一封寄去,通常同一PE 一次一齊批啫。
哩樣我明, 見到好多人6月PROCESS都未有,
7月頭個D PROCESS得好快 有感而發
declaration form
佢應該係當你宣誓
唔係寫信解釋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞