『薪火post』BNO 續期資訊(96) THE EMPIRE STRIKES BACK

1001 回覆
15 Like 3 Dislike
乖 繼續等
姐係要等運到
唔洗急,being processed 已經好過dhl收到未status update黑洞果班
姐係呢,doc已經cover左你個case啦,Case closed. 唔信嘅都冇辦法
想問HMPO係咪用UPS 寄件,今日收到sms UPS有件到但係check status 仲係being processing
你既然已經去到收件,亦有留意人哋留言,斷估你唔係第一次嚟,未唔係啱啱先睇過份doc,你應該了解到呢度,對於多口問多句,會有咩反應同態度!問題在於你對doc無咗一份信任,同埋你只係用最短時間,搵一個你心目中嘅答案。

如果你有爬文,應爬多大半個月至一個月,而既然你唔係新手,應該由申請到依家,都有段時間,你個問題雖然近期少咗,但唔代表無,我同呢度嘅巴絲亦答過無數次!未必一定講清楚原因,但講過一兩星期肯定有!

對上我亦清楚解釋咗俾你知道,背後詳細原因,我唔係鬧你個人,我係唔想再有人係成個申請程序,成日睇啲唔睇啲,睇完又唔細味個中原因,成日覺得唔啱自己個答案,就多口問多句!既然心中有答案,又何必去問?唔係話doc一定啱晒,但你要明白咁多年,尤其最近不斷更新嘅人一份心血,問問題自然識搵重點,而唔係話多口問多句就覺得無問題。

你可能覺得我態度唔好,我答咗你俾埋詳細答案你,亦無講粗口已經好好,其他巴絲見你呢類問題,已經小咗先,亦唔會俾答案你。其實一向都講,成個續證過程:耐性!耐性!耐性!

多口加多句,你睇埋收到證有咩要做未呀?兩份件相隔最長幾耐?
所巴辛苦了打咁大段覆佢
DHL
2分鐘前收到dhl個派件no.
2分鐘後門鐘響 送到
你本bno 係咩色?

有咩分別
無啊
我覺得隻色靚
我下年先到期
仆街份件今日送咗去
依家先醒起唔記得擺相
已睇,同埋係因為我爬post爬到第(53)個post有個巴打有以下個情況

"2019年8月21日 11:39:08
有冇人試過?我本BNO已批但寄左兩次都退回,問左DHL原因,話姓名剩係填左我個姓,因不是全名過唔到關所以在英國已被退回,但passport office 個邊俾DHL退完都冇改返全名,再寄又再被退,英國佬做野真係"
多謝你耐心解答!
證件相
你死梗啊
好大獲
建議即刻飛去英國搞
佢第一明明老司機衰無睇doc,有睇就應直接問第二條問題,我就唔會血壓上升!第二有睇doc仲多口問句,質疑份doc?好都算。但我記得呢兩日有答過,簡寫名等一兩星期就有啦,俾啲耐性啦.......唉!佢都引返doc叫咗乜都唔好做,仲質疑.....有乜辦法血壓唔日日升吖!唔講粗口算係咁喇啩!
點解要放相?
所以doc最終咪叫人,乜都唔使做,等就得喇,因為根本無嘢好做!
一路都諗住副簽有張相 / Online upload咗就算
然後啱啱手痕上網check先發現有人擺咗
原因係用嚟Print Passport
定係其實唔洗都得
你手痕睇咗邊個5毛嘅網頁,定係佢網頁長期無更新?你有無睇doc?
same
點解大獲
想問下 女朋友唔肯定自己有冇BNO
send email去問係咪唔會有人覆
唯一可以做既就係比千幾蚊去試下有冇得renew?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞