『薪火post』BNO 續期資訊(96) THE EMPIRE STRIKES BACK

1001 回覆
15 Like 3 Dislike
唔該各位,幫你哋搞護照嘅係HMPO, 唔好食咗後面兩隻英文字,事頭婆唔得閒出護照畀你哋
Yes your majesty
事頭婆本身唔需要護照
國家就係佢本身 全英國唯一一個冇護照嘅人
正確來講, 事頭婆自己就係護照
亦係所有英國護照的真正簽發者.
BTW, 事頭婆亦好似係英國擁有最多土地的landlord.
所有政府土地都係Crown Property
18/6 Documents received, 網頁轉咗status, 但到依家都無聲氣, 好鬼驚
無轉埋being processed?
收到新passport 2 星期後
超過1 months email 問hmpo
明白 多謝絲打
有呀, 過咗成個月工作天都無聲氣, 唔知有冇遇到問題
追下post,上面有巴打同你差唔多日子轉doc received ,佢都係兩日前先approved
都係23/6 A. Yates 簽收
但status都未轉,keep住send email叫我交嘢
+1 23/6 簽收未轉receive 收到兩次email叫交嘢
我有個問題,我岩岩報失左個BNO,收到個EMAIL有個reference number,咁我就續本BNO,我照打報左失己經取消左,相個D都UPDATE左,

之後有一頁:
Old passport details
Passport number (optional)
Expiry date (optional)
咁我係咪唔洗打skip左去?
PS.因為上個月我SEND左EMAIL去問我有冇BNO,佢比左個BNO number我同Expiry date我,我唔知報左失仲要唔要打依頁

BTW個reference number有咩用?thx
咁你有previous嗰一本嘅details咪入埋落去等大家好做囉

ref no即係話確實已經cancel咗本passport
藍色嘅 中伏
我用電話睇係會lag
要用電腦開先得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞