『薪火post』BNO 續期資訊(96) THE EMPIRE STRIKES BACK

1001 回覆
15 Like 3 Dislike
6.18到 今日終於出到黑洞
D人真係好無聊
同你同一日到,未收到通知
6/17 MORAN 今日出黑洞
身分證大法又中晒,Report 左lost 又收到ref no. 但成個月都未收到SAR reply , 其實係咪代表我有過passport
中晒大法三項,又有ref. No等乜鬼sar吖,一陣sar話你no record就打擊甚大了,跟手又要sar父母,又要等。倒不如即刻申請好過啦!
俾你哋講到,我都追自己post,都唔係每次一定負2。不過應該有一條友每個回覆都負一下,真係有心人嚟。真係要俾個家屬謝禮佢
UPS個shipping label係咪print出嚟俾收件員得
唔駛痴落公文袋
應該叫佢帶埋速遞封,而佢既然有速遞封,做乜都要加個公文袋呢?好明顯shipping label應該貼於速遞封上至係正路。

問完都覺得自己有啲on9
點解6月16號仲未出黑洞
俾曬錢發現搵唔到人副簽點算???
去問下親朋戚友 老師 老闆 上司 啦
今日終於出email 話我知寄本bno給我 用左兩個月由申請至寄出
去ig、fb開post,利用廣播,話俾你ws、tg啲聯絡人,俾佢哋知你要幫手!

朋友定義並唔止相熟嘅,同學師長同事上司下屬,長輩嘅朋友,朋友嘅家人等,識得你認得你,肯幫你簽就得。

唔搵唔知揸外國護照朋友多,唔出聲啲朋友點知要幫你手!
唔好意思想問個問題,副簽果到洗唔洗比埋簽我果個人副本比HMPO。
同埋住址證明用AE月結單得唔得。
睇DOC

想問下我填完表system話我係adult renewal
但我睇google doc 我應該唔符合第一個條件 (有紅色封面英國護照、簽發年份97年10月、簽發部門british consulate hk、bb樣嘅相)
試咗填多次form都係adult renewal 想知係咪邊個位填錯
英國想你易啲續BNO
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞