Xbox Games Showcase

468 回覆
13 Like 11 Dislike
以前先唔係由console同電腦架構差唔多既今代起已經係
個性價比今代就算一開始其實都差唔遠
初代ps4, x1都係差過750ti少少咋性能
蝕蝕住賣極都有限啦, 就算你gamepass點賺錢
除非你series x真係癡線到平過ps5
咁可能同pc個性價比就可以多過$2000
咁我又真係唔拘
雖然話PC都可以買XGP姐
但條片中間強調左幾次XSX有幾勁反而唔用XSX實機黎播片
想點
我覺得你地可能將PS5/XSX諗得太貴,我幾肯定俾盡4500就買到其中一部,6500的話我覺得砌唔到比呢兩部好幾多既機,仲要而家除左CPU同GPU又多左個SSD,一個1TB既M.2 nVme SSD都要1000出頭
始終個價唔係呢d平民少少好難會大賣,
vr點解唔大熱某程度上都係因為太貴入手
到時同性價比既硬件就唔同價錢啦
E家就唔得
同性能嘅display card可以跌到幾錢?
Digital Foundry出咗條片分析點解Halo Infinite睇落咁差

https://youtu.be/KnQd6W9BxLg
WFC
xboxSX係x86+dx12ult,同pc係冇分別
有象徵意義
"我部機做得到咁嘅效果"
對於唔識硬件嘅人黎講係最直接有效嘅宣傳方法
睇到幾件事:
1.今次展會評價冇問題甚至仲過分語Sony既,同Sony既關鍵差距,M$最需要加強既其實係知名度(睇peak view人數)
2.班Halo fans原來真係對畫面冇所謂,似第一集就最好

睇到幾件事:
1.今次展會評價冇問題甚至仲高分過Sony既,同Sony既關鍵差距係知名度,呢樣係M$之後最應該落力既地方(睇peak view人數)
2.班Halo fans原來真係對畫面冇所謂,似第一集就最好

> 1.今次展會評價冇問題甚至仲過分語Sony既,同Sony既關鍵差距,M$最需要加強既其實係知名度(睇peak view人數)

有冇諗過係調返轉
唔鐘意xbox/xbox既驚->唔睇xbox showcase->評分既只有xbox jj->高分過sony

淨係4倍人數已經夠你死啦...
我覺得唔鍾意Xbox既多數都會睇,唔係為左game,係為左捉有冇fail野(唔鍾意Sony既人同理)
對Xbox純粹冇興趣甚至唔知有呢個show既人先係佔最多

當然都可能你岩我錯啦,只係估估下
神作黎,2可以廢過1
坐等3廢過2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞