Xbox Games Showcase

468 回覆
13 Like 11 Dislike
有邊個轉哂口呀, cap圖嚟睇吓
明顯係culling同LOD都出問題先會pop in成咁
CAP完又俾人話唔係4K RES 不了
你話轉哂口又會關res事?
如果室內如果冇直接光照而冇物體嘅陰影係冇問題,冇做光追就係靠AO補返間接光影

不過睇左邊啲草叢啲植被痴埋一pat冇陰影分明,明顯連最cheap嘅SSAO都冇加到究竟發生咩事

求其一隻有最廢嘅ssao嘅game都贏到佢
xboxSX統一用dx12根本就係gaming pc replacement
其實係好抵玩,價錢平
Microsoft轉型搞dx12 gaming platform,多少賺返windows冇得經手賺嘅錢,賣下gaming服務咁

啲人用任天堂/sony主打獨佔陣容嘅策略去諗Xbox唔知做乜
我玩家既角度, 只係care有無正驚玩
你唔獨佔仲好, 我pc玩
佢策略關我春事咩
係啲fanboy要鬥生鬥死,唔鍾意用玩家本位思考啫
唔講以為係股東
從來無話過唔係差 只係halo主要唔係睇畫面
係要追畫面大把其他野

好似你咁肉酸每樣野都針住黎咬咩
Xbox其實吸引到你買gamepass已經成功左
我覺得M$而家都已經唔再當Halo係王牌中既王牌,4多人唔掂,5又故事唔掂,硬係做咩差咩,仲有就係就算當呢次畫面ok合格,佢本身個風格都老土唔多吸引到新玩家

反而可能想捧黑曜石同Playground上呢個位,尤其呢次黑曜石三連發有種窮撚有錢後都計過度過點洗D錢最有效率
我覺我相反, 如果唔係halo應該唔會擺頭
但係調返轉諗, fable同stalker反而係壓軸
等你地屌左先再慢慢播其他野嘛
個人覺得如果將Halo放最後,D觀眾對其他game會冇哂印象淨係屌9 Halo
我就係驚佢掛住用gamepass賺錢
唔出力d出新驚, 純粹玩平價subscriptions
唔係用新ip, 高質AAA吸引人
佢玩gamepass制其實會唔會反而仲搵多左,
依家真係買正版既有幾多人, 正版既入面又有幾多人用緊二手
如果將呢d人全部統合晒仲要每個月收緊你錢
可能到頭來條數仲搵多左都唔定

利申: 手上無數據淨係同你尻up緊
補多句, 佢唔出新AAA又好難引到人sub落去既
搵多左, 出多d錢整AAA大作就係
如果只係見咁好搵就懶咁就算9數
或者係咁出錢整堆AA交貨就算
至少呢個發表會都多大作公佈既
有幾隻囉, 最主要唔係第一方
仲要多數gameplay都無, 上次已經係咁
m$唔係收購左黑耀石咩
如果係依家果堆已經算係m$第一方既野啦
仲有rare隻everwild都係啦
Rare果隻我唔理佢AAA定AA,畫面係咪真係咁好(個trailer我覺得幾靚),唔該佢地呢次充實左內容先好發售,唔好搞到Sea of Thieves咁過左成年幾先變好game
xbox game pass係咪pc都有?如果係咁仲有咩理由買機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞