Myaleshia抄襲事件懶人包

1001 回覆
1015 Like 11 Dislike
等我Dm下follow咗Myaleshia嘅妹豬先
保護大家,免受傷害

係香港賣衫真係易
一係就上東門買假野當真野賣
一係就照design
一定要依間野收皮
仲有成3.7萬followers
要令更多人知道佢哋真面目
啱啱check 應該已經有巴絲覆咗 覆得好正
我記得果陣時有人問係咪偽黃店
然後有條女覆話”有follow開佢地就知佢地係真黃!”
頭先再睇就冇左
佢哋當intern係廉價勞工 返full time時間 乜都要做
人工仲cheap撚過m記
仲幫佢做intern真係攞黎賤
直接抄,少少都唔閪改
勁,可以搵到咁多證據
on9兩條女誓死保護myaleshia
人地應咪算係咁 唔應又屌
如果我真係無買過h&m,Zara嗰brand呢?
咪轉移視線
一句到尾 ,Myaleshia有無抄?有做過就係有做過
我已經俾set咗ig無得留言
如果大家都唔唔過眼Mysleshia嘅行為
就ig dm Mysleshia d follwers,有3萬個傻妹豬

「Myaleshia似乎多次抄襲外國品牌,唔好受騙,快d去 @myaleshia.copycat睇下」
睇到火滾,道理咁撚簡單好似唔明咁
其實好多舖都換tag
以前喺間細舖買左件長袖tee (百零蚊)
後來喺太子聯合廣場D韓衫舖見到一模一樣
因為件衫某d位係有格仔,同個袖有details
摸上手d料一樣,明顯係同一件衫嚟
但價錢貴一倍,300幾蚊
個tag都換左made in korea
自此唔會再幫襯呢d所謂韓國代購
我去韓網買仲好
抄到咁都得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞