Myaleshia抄襲事件懶人包

1001 回覆
1015 Like 11 Dislike
有睇過覺得啲款好似幾靚幾高質 開埋幾間分店仲要預約試身 感覺呢間野都幾有料,原來啲貨抄尻人
加料加料

Aleshia參加Thailand fashion week又有更多款式被踢爆抄襲
所謂「原創設計」真係人唔笑狗都吠啊
影衰香港嘅抄襲師copy cat Ms. Rebecca Lam and Connie Ma
真係當香港人特別好呃咩
LM
痴撚線,抄到咁
佢呢啲
係大牌搵大陸或東南亞整衫
人哋整剩啲料冇用或QC 時有啲貨唔要
就用黎整返同一款式改少少(例如咁啱用剩啲料冇哂條花邊或袖口位, 咁佢未會冇咗條邊或袖口囉),
以前啲廠就平平地大陸老翻响淘寶呀東門呀甚至葵涌廣場平平哋賣埋去,
大牌見你係CHEAP 貨都唔係同佢哋爭就隻眼開隻眼閉
但呢兩個女人就厚顏無恥咁將啲幾十蚊件貨當自家Design 大牌子mark up 到貴一貴賣返出嚟
推下先
幫推

見勢頭唔對 aleshia拿拿臨8折清貨
唔知係咪想趁身敗名裂之前賺埋最後一筆錢呢?
大家記得share佢哋嘅抄襲史比親戚朋友 唔好比奸商得逞啊
抄人設計抄到風生水起
啲客多到要排住隊等入佢間鋪買衫
唔該啲妹豬用下腦

仲有佢幾時開ig live呀?
我一定會去狙擊嫁!
唔怪得平日fb比我睇d廣告, 佢同其他brand d衫咁似...
似到果個程度...係我直頭以為係幾間鋪入同一批貨分銷

利申: 時裝盲
就算賣8折佢都發過豬頭啦!
毫無悔改一啲羞恥心都冇
仲不斷上水
之前睇佢d裙覺得幾靚 雖然係貴 但都有買宜家知道佢d 衰野 唔會再比錢佢賺
歷史回顧📷
話說aleshia上年係hk01有鱔稿依家睇翻真係倍覺諷刺
呢度就節錄部分言論啦全文可以參考翻:https://www.hk01.com/職場/403752/創業-從金融轉戰ol市場-堅持直播試衫吸客-上環開舖月賺百萬

自家設計 獨家設計 仲話唔係入貨真係人唔笑狗都吠
佢地嘅款式確實特別周圍抄襲 仲話針對香港女性客人
真係當港女特別好呃?
最搞笑係仲話要放眼亞洲 真係目標7出國際🌍話比人地聽所謂香港品牌特色就係在於「抄襲」
最後又鬼拍後尾枕話係廣州製造近千蚊買條大陸製造嘅抄款裙 跪求絲打們買之前真係要三思啊
第十六件又係抄Club Monaco嘅scallop設計

今次係off shoulder款式 再一次印證人無恥就無敵
已經俾佢block9左我!!!!
講真話都俾佢block
班女惡撚到
痴線西啲留言都俾佢刪曬

推到間嘢收皮 點解抄到十足十都係被人告
推到佢仆街
唔推唔得啦
係設計師見到都火, 影衰晒香港人
第十七件今次抄Ted Baker

求其改個名就當係自己原創
Ashley White Lace Dress
不如直接叫Ted Baker White Lace Dress
話比人聽你地「抄考」來源
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞