Myaleshia抄襲事件懶人包

1001 回覆
1015 Like 11 Dislike
係有錢架咩?
中上環就最多人撞aleshia啲衫
抄*
嗰時側側膊 而家推多兩推先
話自己唔做野都唔會餓死 唔等錢洗
睇返佢地講自己點設計件衫就嬲 佢地係好坦然好自信咁介紹自己每件抄襲款既特色 每句都係:咁我地就設計左乜乜乜落件衫度 又加左d乜乜乜落去...
癡線 超級無恥 淨係睇live根本唔會諗到佢地無一件係自己設計
有時真係唔怪得d港豬咁鐘意淘寶 因為反正你去實體店買既可能都係淘寶 都係抄款 咁點解唔直接淘寶?
見到好多女仔揾得個萬零兩萬蚊 都走去買好多件垃圾aleshia d六七百蚊既裙or衫
到依家有曬證據 都唔肯回應 block人留言又del post 簡直完全無悔過之心 仲開緊自己三間門市
如果今次都比佢過到骨 仲比佢用抄款參加國際比賽而無後果 咁只能怪受騙的那個比騙徒更混賬
講完再推!!!
可唔可以去消費委員會投訴?
佢講明係原創,但依家條條都係抄,咁係咪唔符合商品說明條例
大陸造都600幾700一條裙,韓國造都唔洗咁貴
係markup超多,大陸造既 貴得去邊?
話唔定淘寶都搵得返同一個廠出既貨(所謂原單)
見到朋友著會大大力恥笑
著假貨
月賺150 萬開到3 間鋪推比多d人知唔好再幫襯啦
有經理人既係咪應該同啲經理人講?
等佢唔好俾自己藝人著老翻
Ig admin多數係digital marketing / e commerce果邊,未必會掂copyright infringement搵錯人
仲有冇多啲野爆
見到呢個post先第一次知有個咁嘅brand
就算唔講抄襲
睇相啲cutting同用料都好cheap
完全靠影相擺pose就位去美化
咁都可以賣咁貴...
只可以話佢地行騙手法好成功

已follow IG
加油呀!
屌那聲,影衰哂HK人
2位騙徒都話佢好煩 成日講唔停 見多一秒都唔想
明明係’frd’
呃佢幫手影相咋
係,佢對我呢一個陌生人都可以狂講嘢,連自己老公做private bank,平日遲放工都講埋,你就知佢幾撚煩⋯⋯
我都比2條仆街呃咗1年
Fb live 次次話自己點貼心加咗啲乜落去
仲成日扮晒嘢咁問啲客中意咩色
屌原來個個款都抄人架
貼心加咗乜撚呀
宜家抄都要成700蚊條呀
發過豬頭啦
你點對得住幫襯咗你咁耐嘅港女
男人老狗隔住個mon都睇得出質地好差
d款又唔elegant仲要抄得肉酸 中環邊有人著呢d
咁都有人買仲撈到風生水起
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞